Mainos

Lavrov: Yhdysvallat kieltäytyi ottamasta vastaan Venäjän delegaatiota

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Yhdysvallat ilmoitti tänään, että se ei lähetä korkean tason sotilaallista delegaatiota Venäjälle keskustelemaan yhteistyöstä Syyriassa.

Ministerin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti asiaa vieraillessaan New Yorkissa syyskuussa. Yhdysvallat ei Lavrovin mukaan myöskään ole valmis vastaanottamaan Venäjän delegaatiota.

Lavrovin mukaan Yhdysvallat ja Venäjä ovat kuitenkin lähellä sopimuksen aikaansaamista neuvotteluissa, joissa yritetään sopia yhteisistä säännöistä hävittäjien lennoista Syyriassa.

Jo aiemmin kerrottiin suurvaltojen asevoimien jatkavan neuvotteluita hävittäjien lennoista tänään. Tarkoituksena on sopia yhteisistä säännöistä, joilla voidaan estää läheltä piti -tilanteet ja onnettomuudet. Yhdysvaltain mukaan maiden koneet lensivät näköetäisyydellä toisistaan viime viikonloppuna.

Yhdysvaltojen puolustusministerin Ash Carter sanoi aikaisemmin, että neuvotteluissa on edistytty, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Carter ei arvioinut, milloin neuvottelut saadaan päätökseen, mutta hän odottaa sopimuksen syntyvän kuitenkin pian.

Venäjä aloitti ilmaiskut Syyriaan syyskuussa. Yhdysvallat on tehnyt niitä jo pitempään.

Putin moitti eilen Yhdysvaltoja kovin sanoin yhteistyön puutteesta Syyriassa. Putinin mielestä amerikkalaisilla ei ole selkeää käsitystä siitä, mitä alueella tapahtuu.

– Uskoakseni joillakin kumppaneistamme on yksinkertaisesti puuroa aivoissa, Putin sanoi lausunnossaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.