Lautaparketin asennusohjeet

Tarkista aluksi lattian tasaisuus. Tasaiselle, suoralle lattialle levitetään ensin höyrynsulkumuovi, joka limitetään vähintään 20 cm. Saumat mielellään teipataan. Muovin päälle laitetaan valmistajan ohjeen mukaan joko pohjakorkki, solumuovi tai huopa.

Huoneen leveys mitataan sen molemmista päistä, jotta parketin asennus saadaan lähtemään suoraan. Seinän viereen ja laudan päähän jätetään 10 mm liikkumavara, mikä varmistetaan kiiloilla. Ensimmäisen lautalinjan jatkos katkaistaan oikean mittaiseksi. Jos jäännöspala on pituudeltaan vähintään kaksi kertaa parkettilaudan levyinen (mielellään yli 30 cm), sitä voidaan käyttää seuraavana aloituskappaleena. Pontteihin laitetaan liimaa sekä päätyyn että sivuun. Lauta kiristetään paikoilleen parkettiraudalla ja lyöntipalikalla.

Parkettilautojen katkaisussa on käytettävä hienoteräistä sahaa, ettei pinta repeä. Oven karmin alitus sahataan nurin käännetyn parkettilaudan päältä, jotta karmi lyhenee sopivasti. Patteriputkien paikat merkitään ja porataan niin suurella terällä, että liikkumavara tulee mukaan. Lauta katkaistaan reikien keskeltä, palat liimataan paikoilleen ja viimeistellään muoviheloilla.

Valmiiksi asennetun lautaparkettilattian annetaan kuivua vuorokausi ennen kiilojen poistamista. Sen jälkeen onkin vuorossa enää jalkalistojen asennus ja huonekalujen kantaminen paikoilleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja