Lauri Markkaselle huippupisteet, mutta myös ratkaiseva erehdys – Clevelandin NBA-kausi on ohi

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers on hävinnyt Atlanta Hawksille pudotuspelikarsintaottelun pistein 101–107. Tappio tiesi sitä, että Clevelandin kausi päättyi ja Atlanta Hawks eteni pudotuspeleihin.

Cleveland johti ottelua vielä tauolla pistein 61–51, mutta Atlanta kuroi tilanteen tasoihin kolmannella neljänneksellä ja meni menojaan päätösneljänneksellä.

Markkanen oli 26 pisteellä joukkueensa paras pistemies.

Hänelle sattui kuitenkin synkkä hetki vajaat 30 sekuntia ennen täyttä aikaa. Ensin suomalainen riisti pallon Cavaliersille, kun se oli kolme pistettä tappiolla, mutta lahjoitti heti perään pelivälineen vastustajalle huonolla syötöllä. Hawks karkasi tätä seuranneista vapaaheitosta ratkaisevaan johtoon.

Cleveland operoi kapealla miehistöllä

Markkanen kellotti ottelussa peliaikaa yli 36 ja puoli minuuttia ja kahmi kahdeksan levypalloa, joista seitsemän puolustuspäässä. Lisäksi Markkanen riisti pallon kahdesti.

Cleveland pelasi ottelun hyvin kapealla miehistöllä, sillä vaihtopelaajista kentällä kävi vain kolme. Clevelandin Darius Garland kellotti peliaikaa peräti yli 43 minuuttia. Garland oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 21 pisteellä.

Atlantan tehokkain pelaaja oli Trae Young, joka upotti peräti 38 pistettä. Atlanta kierrätti pelaajiaan Clevelandia runsaammin, osin kuitenkin olosuhteiden pakosta. Atlantan Clint Capela joutui jättämään ottelun kesken loukattuaan polvensa. Capela ei selviytynyt parketilta omin avuin, vaan hän tarvitsi tukea päästäkseen pukuhuoneeseen.

Atlantan kausi jatkuu pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, jossa se kohtaa itäisen konferenssin ykkösjoukkueen Miami Heatin.