Mainos

Laura Kyntölä saattoi altistua tartuntataudeille Husin virheen vuoksi: ”Ensimmäisenä itketti”

Laura Kyntölä oli yksi niistä, jotka saattoivat altistua tartuntataudeille, koska Huslabissa otettiin 19 verikoetta käytetyllä neulalla. Ensireaktio oli järkytys.

Laura Kyntölä sai tänään järkyttävän puhelinsoiton. Hänelle kerrottiin, että häneltä oli otettu Huslabissa verikoe käytetyllä neulalla. Hän oli saattanut altistua HIV:lle sekä C- ja B-hepatiitille.

– Itketti, Kyntölä tunnustaa Enbuske, Veitola, Salminen -lähetyksessä.

– Ensimmäisenä tuli vilpitön järkytys, että tämä on kuin jostain elokuvasta, ja sitten se iski, ettei tämä ole oikeasti hauskaa.

Kyntölä alkoi saada huolestuneita puheluita ystäviltään. Huolen lisäksi Kyntölää myös kannustettiin: sairaanhoitajaystävät kertoivat, että todellinen tartuntariski on pieni.

Todennäköisyys sille, että joku altistuneista sairastuu, on HUS:inkin mukaan erittäin pieni. Veri oli ehtinyt kuivua neuloissa 12 tuntia, ja taudinaiheuttajat ovat todennäköisesti ehtineet kuolla tässä ajassa.

– Uskon sairaanhoitajia ja tiedän, ettei minulla ole hätää.

Aiemmin tänään Huslabin toimitusjohtaja Piia Aarnisalo kertoi MTV Uutisille, että toimenpiteen tehnyt hoitaja on hyvin järkyttynyt.

Altistuneiden potilaiden reaktiot tietoon ovat olleet vaihtelevia, mutta Kyntölä suhtautuu hoitajaan ymmärtäväisesti.

– En ole vihainen enkä halua, että aletaan lietsoa pelkoa.

Jos johonkin, Kyntölän kritiikki kohdistuu hoitajien kiireeseen.

– Kenenkään ei pitäisi työskennellä sellaisissa olosuhteissa.

Lisäys 6.4.2016 klo 12.10: Jutun julkaisun jälkeen on selvinnyt, että Huslab ei ottanut yhteyttä Laura Kyntölään, joten hän ei ole yksi niistä 19 asiakkaasta, joilta otettiin verinäyte käytetyllä neulalla. Kyntölä ei halua enää itse kommentoida asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.