Laulaja Ragni Malmstén kuollut

Laulaja ja musiikkialan taustavaikuttaja Ragni Malmstén kuoli Helsingissä lauantain vastaisena yönä. Hän oli syntynyt vuonna 1933.

Ragni Malmsténille musiikki tuli verenperintöä, sillä hänen isänsä oli Suomi-iskelmän legenda Georg "Molli-Jori" Malmstén. Ragni pääsikin esiintymään isänsä kanssa jo sota-aikana, alaikäisenä. Myös Ragnin levytysura alkoi jo noina vuosina.

Musiikkialan pitkän linjan vaikuttaja Jaakko Salo arvioi, että Malmsténin ominta aluetta oli viihdemusiikki, jossa oli humoristinen perusviritys. Toisaalta hän levytti paljon lastenlauluja, niistä moni hänen isänsä sävellyksiä.

Ragni Malmsténin tunnetuimpia viihdekappaleita olivat Unohtumaton Elmeri ja Tango Nurmikolla. Hänen tulkitsemistaan lastenlauluista on ollut suosittu esimerkiksi Sairas karhunpoika.

-Ragni oli supermusikaalinen kuten koko sukunsa. Hän oli laulajana ennen kaikkea tekstin tulkitsija, arvioi Jaakko Salo.

Suomen kevyen musiikin toinen veteraani Erik Lindström luonnehtii hänkin Ragnia täysiveriseksi artistiksi, joka osasi tulkita. Suomalaiset pääsivät tutustumaan Ragnin osaamiseen muun muassa television 60-luvun musiikkiohjelmissa, joita hän veti yhdessä isänsä ja setänsä Eugenin kanssa. -Henkilönä Ragni oli pidetty sekä yleisön että musiikkipiirien parissa. Hän oli erittäin toverillinen luonne, toteaa Jaakko Salo.

Estradiuransa ohella Ragni Malmstén työskenteli muun muassa Reino Helismaan kumppanina Musiikki-Fazerilla. Hän myös edisti pitkään aktiivisesti solistien asiaa luottamustehtävissä Solo ry:ssä ja Gramex ry:ssä.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja