Latuja suljetaan poikkeuksellisen lumitilanteen takia Jyväskylässä – puiden lumikuorma aiheuttaa vaaratilanteita hiihtäjille

Hiihtäjiä varoitetaan Jyväskylässä poikkeuksellisen lumitilanteen aiheuttamasta vaarasta. Useita latuja on suljettu, sillä puiden lumikuorma on kriittisessä tilassa.

Jyväskylän seudulla on satanut runsaasti lunta ja tykkylumi on kaatanut puita ja puiden latvoja runsaasti hiihtolatujen päälle. Tämä aiheuttaa turvallisuusriskin latuja käyttäville kuntalaisille, jonka vuoksi osa kaupungin laduista on suljettu osittain ja jotkut kokonaan.

Turvallisuussyiden vuoksi kaikki Ladun majan hiihtoreitit on suljettu. Lisäksi osittain suljettuina ovat Palokan Touruvuoren sekä Tikkakosken Kaposenmäen reitit ja ne on näin ollen jätetty myös kunnostamatta.

Kuntalaisten kannattaa olla erittäin varovaisia myös muilla, kuin edellä luetelluilla hiihtoreiteillä, sillä raskas lumi puiden päällä voi aiheuttaa vaaratilanteita missä vain. Pelastuslaitos neuvoo kuntalaisia soittamaan 112, jos puiden kaatumisesta aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

Tilanne jatkuu ainakin keskiviikon 30.1. ajan tai niin kauan, kun puut on raivattu pois laduilta. Tilannetta seurataan päivä kerrallaan ja asiasta tiedotetaan latuinfossa.

Lue myös:

    Uusimmat