Mainos

Haudankaivajaakin pelottaa liikkua työmaallaan, sillä puiden lumikuorma kriittisessä tilassa: "En halua sinne yhtään lisää kuolleita"

Savonlinnalainen haudankaivaja kehottaa ihmisiä varovaisuuteen upeiden, mutta petollisten lumipuiden alla. Puiden lumikuorma on siinä pisteessä, että oksia putoilee miehen työpaikalla pahimmillaan kymmenkunta päivässä.

–  Jos ihmisen päälle sellainen tulee, niin se on henki pois. Ne ovat niin isoja ja painavia, varoittaa Talvisalon hautausmaalla työskentelevä Marko Ruuskanen.

Toistaiseksi on onneksi säästytty loukkaantumisilta. Ruuskanen päätti kehottaa ihmisiä erityiseen varovaisuuteen ja kirjoitti suuren huomion saaneen päivityksen sosiaaliseen mediaan.

Ruuskasen mukaan parasta olisi, jos hautausmaalla käymistä lykättäisiin toistaiseksi.

– Tilanne on ihan kriittinen. Oksia on hyvin paljon katkeamispisteessä. Useita kymmeniä oksia on jo tullut alas autojen ja käytävien päälle, Ruuskanen kertoo.

Tilanne on tällä hetkellä pahempi kuin 20 vuoteen 

21 vuotta haudankaivajana työskennellyt Ruuskanen tunnustaa, että jopa häntä pelottaa liikkua hautausmaalla tällä hetkellä. Lumitilanne on pahempi kuin milloinkaan hänen uransa aikana.

– En minä halua sinne yhtään lisää kuolleita. En tuolla tavoin, Ruuskanen kirjoittaa Facebook-julkaisussaan Savolinnan puskaradio -ryhmässä.

Hän kertoo, että toistaiseksi voidaan vain odottaa, että lumi tulee alas omia aikojaan. Puihin kiipeily ja oksien ravistelu olisi hengenvaarallista puuhaa.

– Puitakin on ihan kallistunut lumen takia. Melkein tuntuu, että kohta ne menevät keskeltä poikki, Ruuskanen sanoo.

0:31
Tältä näyttää presidentti Koiviston hautamuistomerkki.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja