Mainos

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen Sannin kohuvideosta Ylellä: "Ihan älytöntä"

Jari Sinkkonen sanoo, että aikuisten tehtävä on toimia suodattimena tämänkaltaisissa tapauksissa.

Poptähti Sannin maanantaina julkaistu ja seuraavana päivänä poistettu Vahinko-musiikkivideo on herättänyt tällä viikolla paljon keskustelua. Videolla laulajan nuoretkin fanit lauloivat hitiksi nousseen kappaleen mukana.

Laulun seksuaalisesti vihjailevan tekstin on tulkittu sopivan aikuisten eikä alakouluikäisten suuhun. Sanni perusteli videon poistoa toteamalla, että "muutaman soraäänen mukaan kappaleen teksti ei sopinut kaikkien suuhun".


Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen kommentoi tapausta perjantaiaamuna Ylen Aamu-tv:ssä. Hänen mukaansa aikuisten asioista kertovat videot ja musiikki ovat ongelmallisia, koska ne ovat lapsen maailmaan ulkopuolelta tuotuja.

– Nämä asiat on ulkopuolelta työnnetty, tungettu lapsen viattomaan maailmaan, ja se on meidän aikuisten vika. Lapsen ja aikuisen raja on yhä huokoisempi. Meillä on yhä enemmän aikuisia, jotka levittävät kätensä, että "tällaista tämä nyt on", Sinkkonen toteaa.

Sinkkosen mukaan lapsilta jää paljon kehitysvaiheita. Lastenpsykiatrin mukaan aikuisten tehtävä on toimia suodattimena.

– Sellaista jää väliin, että pitäisi leikkiä lasten leikkejä ja olla pihalla nenä räässä painamassa. Teinimeininki kahdeksanvuotiaana, se on ihan älytöntä.

– Hoetaan, että lapset ovat yhä nuorempina yhä vanhempia, ja että he ovat jotenkin hirveän paljon kypsempiä kuin mitä me olemme olleet. Se on ihan hevonkukkua, Sinkkonen painottaa.

Sinkkosen koko haastattelu on nähtävissä täällä.

Puolesta ja vastaan

Sannilla riittää myös puolustajia. Twitterissä aihe on saanut oman #sannigate-tunnisteen. Koomikko Lotta Backlund tviittasi otteen Fintelligensin Heruux?-kappaleesta, ja kirjoitti sen yhteydessä:

– Pelastakaa lapset! Älkää antako tollasten sannityttöjen laulaa mitä haluaa! Esimerkiksi Elastinen on paljon lapsiturvallisempi.

Heruux?-kappaleessa lauletaan muun muassa näin: Skippaa lässytys, syytä vaiheiluun en nää / Meil on jatkot, horo, jos vastaat heruu niin mennään.

Myös muun muassa muusikko Mikko Kosonen otti kantaa tapaukseen.

– Tottakai mulla on mielipide myös #sannigate:sta. Sanni on nero, lapset on laulaneet aina kaikenlaista, mennään eteenpäin, hän kirjoitti.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu pappi Kari Kanala jakoi puolestaan Twitterissä YleX:n kolumnin, jossa painotetaan vanhempien vastuuta.

– Hyvä kirjoitus. Artistilla ja levy-yhtiöllä on vastuunsa; silti ytimessä kasvatusvastuu on vanhemmilla, Kanala kirjoitti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja