Lasse Kukkosen pelipaita nousee Raksilan jäähallin kattoon

Lasse Kukkosen paita nousee Raksilan jäähallin kattoon lokakuussa.

Kärpät jäädyttää puolustaja Lasse Kukkosen pelinumeron 5, tiedottaa seura verkkosivuillaan. Nykyään Kärppien kehitysjohtajana toimivan Kukkosen paidanjäädytysjuhlallisuudet järjestetään 8. lokakuuta.

– Raksila ja Kärpät ovat olleet 80-luvulta asti iso osa elämääni. Paikalla tulee olemaan paljon niitä ihmisiä, ketkä ovat mahdollistaneet sen, että saan kokea tuollaisen hetken ja kunnian. Kaikennäköistä on tässä hallissa koettu joukkueena ja läheisten ihmisten kanssa, joten voisin kuvitella, että paljon tulee käytyä tunteita läpi yhden illan aikana, Kukkonen tunnelmoi Kärppien kotisivuilla.

Oululaisseuran pitkäaikainen kapteeni voitti Kärpissä urallaan neljä Suomen mestaruutta. SM-liigassa Kukkonen pelasi kunnioitettavat 652 ottelua tehopistein 72+134=206.

Maajoukkueen vakiokasvona ja kapteeninakin nähty Kukkonen voitti Leijonissa maailmanmestaruuden vuonna 2011. Palkintokaapista löytyy myös muun muassa olympiahopeaa Torinosta.

NHL:ssä Kukkonen edusti Chigaco Blackhawksia ja Philadelphia Flyersia yhteensä 159 ottelua.

Kukkonen on viides Kärppien pelaaja, jonka pelinumero jäädytetään. Ennestään Raksilan katosta löytyvät Reijo Ruotsalaisen, Markku Kiimalaisen, Jari Viuhkolan ja Ilkka Mikkolan paidat.

Lue myös:

    Uusimmat