Mainos

Lapsiperheen sauna ja kylpyhuone uusiksi

Tällä kertaa pistetään remonttiin lapsiperheen sauna ja kylpyhuone. Henna Ahonen suunnitteli muutoksen.

Perhe on juuri muuttanut 1980-luvulla rakennettuun kotiin. Samalta ajalta on peräisin myös pesutilojen sisustus, joka nyt uusitaan perheen tarpeita vastaavaksi. Tilasta halutaan toimiva, mutta myös harmoninen ja kaunis katsella. Toiveissa ei ole kuitenkaan mikään luksuskotikylpylä porealtaineen vaan perheen tarpeisiin sopiva viihtyisä tila.

Tilaa yhdistetyssä kodinhoito- ja kylpyhuoneessa on 6 neliötä, eli jokainen neliö täytyi ottaa tarkasti käyttöön, jotta kaikki toiminnot saatiin mahtumaan. Peseytymisen lisäksi tilaa kaivattiin myös likapyykeille, pyykinpesuun ja tarvittaessa pyykinkuivatukseen.

Ovet uusiksi

Ihan ensiksi päätettiin levyttää umpeen toinen huoneen ovista, joka johti kodin eteiseen. Näin saatiin pitkä ehjä seinä käyttöön ja se helpotti huomattavasti tilan suunnittelua. Kulku pesutiloihin tapahtuu nyt takkahuoneeseen vievästä ovesta, joka toimii myös suurempana pukeutumis- ja vilvoittelutilana. Samalla saunan ovi siirrettiin huoneen perälle.

Vaikka kylpyhuone ei ole kovin suuri, haluttiin eri toiminnot kuitenkin erottaa muuratuilla ja laatoitetuilla seinillä toisistaan. Samalla se antoi monimuotoisemman ilmeen huoneelle ja myös vähän yksityisyyttä suihkuttelijalle.

Pyykinkuivatuksen perhe hoitaa useimmiten raikkaassa ulkoilmassa, joten sille ei tarvinnut lohkaista kovin suurta tilaa. Sadepäivien varalle laitettiin seinälle kuitenkin vedettävät narut. Lisäksi toisen muuratun seinän suojiin ja saunojien katseilta piiloon tehtiin kaiken varalta soppi, jossa mahtuu hyvin kuivattamaan koneellisen pyykkiä. Verhon taakse voi asentaa esimerkiksi pyykkinarut kahteen tasoon, mutta tällä hetkellä siellä on hyvä paikka pyykkikoreille.

Tummaa tunnelmaa saunaan

Saunasta haluttiin tehdä hyvin tumma ja tunnelmallinen rentoutumispaikka. Kiukaaksi valittiin Kastorin puukiuas, jonka suuresta lasiluukusta loimuaa mukavasti aito, räiskyvä tuli.

Saunan, aivan niin kuin kylpyhuoneenkin, rakensi ja remontoi ammattimies mittojen ja piirustusten mukaan. Lauteet ja saunajakkarat on tehty lämpökäsitellystä kuusesta, kun taas seinät paneloitiin jo valmiiksi tummennetuista paneeleista. Siivousta helpottamaan lauteet rakennettiin myös irrotettaviksi.

Valaistus on asia jota ei sovi unohtaa, on kyse kuinka pienestä tilasta tahansa. Se kannattaa suunnitella aina monipuoliseksi ja muunneltavaksi erilaisten käyttötarkoitusten mukaan. Tässä kylpyhuoneessa valaistus suunniteltiin niin, että työskentelyvaloa on varmasti tarpeeksi, mutta saunomisesta nautitaan himmennetyssä ja tunnelmallisessa valaistuksessa.

Rakennusvalvonta:

Kalevi Laine 041-543 8231

Saunan katto, seinät ja lauteet ja ovi:

Katto- ja seinä (kuusipaneelit), laudepuu (lämpökäsitelty mänty), penkki (lämpökäsitelty haapa) sekä lasiovi:

Arvolista oy www.arvolista.fi

K-Rauta www.k-rauta.fi

Puukiuas:

Malli KO-20

Kastor Oy

http://www.kastor.fi/

Laastit, vedeneristeet, ruuvit, listoja, puutavaraa yms:

Rautia Malmi, www.rautiamalmi.fi

Halogeenivalaisimia ja hyllynpidikkeet:

Savo Design & Technic Oy

www.savo.fi

Graniitinharmaat Art-stone -sisustuskivet:

K-Rauta Hämeenlinna, 03- 615 5230

Lattia- ja seinälaatat:

seinäkaakeli: Option satin white 20x25 cm ovh 19,50 €/m2

lattiaklinkkeri: Grotte Antracite 10x10 cm ovh 41,00/€m2

Värisilmä –liikkeet kautta maan, www.varisilma.fi

Hanat:

ORAS CUBISTA Termostaattinen amme- ja suihkuhana (8575) 6318540

Suihkusetti ORAS SENSIVA KROMI 6519555

ORAS CUBISTA Pesuallashana (2805) 6118730

www.oras.fi

Kaapistot, matot ym:

Kaapistot Faktum Abstrakt kiiltävä valkoinen, vetimet Gruntal, kylppärin oranssi matto, pyyhekoukut ja –telineet, lasten pupu-kylpypyyhkeet, pöytäpeili, raitaverho

Ikea WWW.IKEA.fi

Pyyhkeet, kylpyhuoneen tavarat:

Valkoiset ja oranssit Benetton kylpypyyhkeet, harmaat Casa pyyhkeet, löylytuoksut, saippuateline, hammasmuki, pumppupullo, kylpysuola ja tyrni-saunasaippua, kivi- ja sydän saippuat, kylpyharja, sydän pesusieni, kylpytohvelit

STOCKMANN

www.stockmann.fi

Shampookori:

BENICO Yrjönkatu 31 Helsinki

Laatoitus ja puutyöt:

Samu Lehtonen 040-8153340

Muut rakennustyöt:

Marko Rönkkö 040-5241806

Henri Toivoniemi 0400-685414

Sähkö:

Kuitusähkö Oy

Petri Salonen 040-505 6003

www.kuitusahko.fi/

LVI

Frisnet Oy

Timo Pursiainen 050-541 8738

www.frisnet.fi/

Maalaustyöt:

Sari Surakka IHANA REMONTIT Tmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.