Lapset vahvasti esillä ensi kesänä SuomiAreenassa – pääyhteistyökumppaneina Plan ja Itla

1:06

Lasten asia nousee yhdeksi keskeisistä teemoista ensi kesän SuomiAreenassa Porissa. Lasten asiaa tuovat näkyviin pääyhteistyökumppanit Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla sekä lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi.

Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman muita teemoja ovat kestävä kehitys ja kansainvälisyys. Loput yhteistyökumppanit julkistetaan syksyn ja talven aikana.

SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto on innoissaan uusista pääyhteistyökumppaneista ja ensi kesän teemoista.

– SuomiAreenan ensi kesän teemat haastavat keskustelemaan, millaisia ratkaisuja meidän pitäisi tehdä tässä hetkessä, että jätämme parhaan mahdollisen perinnön tuleville sukupolville. Itla ja Plan antavat mielenkiintoisen näkökulman teemoihin ja odotan jo innolla, mitä uutta pääyhteistyökumppanit tuovat tapahtumaan.

– Haluamme myös itse SuomiAreenassa antaa oman panoksemme näihin teemoihin yhdessä kaikkien järjestäjien kanssa. Tänä syksynä alammekin työstää SuomiAreenan vastuullisuusohjelmaa, jossa määritellään tapahtuman sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövastuut pitkälle tulevaisuuteen, Haavisto kertoo.

Itlan toimitusjohtaja, professori Petri Virtanen pitää kumppanuutta hienona mahdollisuutena tuoda lasten asioita esille.

–  Pidän tätä kädenojennuksena tuleville sukupolvillemme. Mahdollisuus on siksikin erityisen hieno, että pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa on lasten asia nostettu vahvasti esiin, ja SuomiAreena tarjoaa tilaisuuden saada aikaan keskustelua siitä, miten Suomesta tehdään maailman paras paikka lapsille, sanoo Virtanen.

Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen on samoilla linjoilla.

–Moni asia on maailmassa paremmin kuin koskaan. Ilmastonmuutos uhkaa kuitenkin tehdä tyhjäksi monia kehityssaavutuksia ja synkentää lasten ja nuorten tulevaisuudennäkymiä. Sen vaikutuksista kärsivät jo nyt maailman köyhimmissä maissa elävät tytöt, jotka ovat jo valmiiksi heikossa asemassa ikänsä, sukupuolensa ja köyhyytensä vuoksi. Meillä suomalaisilla on valtaa ja mahdollisuus toimia paremman tulevaisuuden puolesta. Tänään tehtävillä päätöksillä ratkaistaan, onko tulevien sukupolvien maailma parempi kuin menneisyys, Heinänen sanoo.

Haku järjestäjäksi kesän 2020 SuomiAreenaan on käynnissä vielä tämän viikon eli elokuun 2019 loppuun asti täällä.

– Uskon, että teemoina Huomisen rakennuspalikat: kestävä kehitys, kansainvälisyys ja lasten unelmat inspiroivat runsaasti hakijoita ensi kesäksi. Kannustamme myös uusia tahoja tulemaan rohkeasti mukaan järjestämään SuomiAreena-tilaisuuksia, Haavisto sanoo. 

SuomiAreena järjestetään ensi kesänä 13.-17.7.2020. Tapahtuma järjestetään Porissa jo 15. kerran.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja