Länsi-Savo: Navigaattori ohjaa autoilijoita vaaralliselle reitille Viitostiellä – jo kolme kolaria puolessatoista viikossa

Etelä-Savossa tapahtuu kummia. Poliisin tietoon on tullut puolentoista viikon aikana jo kolme erikoista kolaria Viitostiellä, kertoo Länsi-Savo.

Tapahtumille on yhteistä se, että kolareissa osallisina on ollut autoilijoita, jotka ovat luottaneet reittivalinnassaan Google Maps -karttapalveluun. Onnettomuudet ovat tapahtuneet Uutelantien risteyksessä Hirvensalmen ja Mäntyharjun rajalla.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan lehdelle, että kolarit ovat olleet keskenään samankaltaisia. Viitostietä pitkin on saapunut etelästä auto, joka on laskeutunut liittymärampille. Ramppia puolisentoista sataa metriä edettyään auto on törmännyt risteävään suuntaan menevään autoon.

Katastrofin ainekset

Kyseisessä risteyksessä väistämisvelvollisuus on rampilta tulevalla autolla. Viitostietä paikalle ajaneet autoilijat ovat kaikki olettaneet olevansa yhä etuajo-oikeutetulla valtatiellä.

– Heistä jokainen on käyttänyt navigaattoria, ja nimenomaan Google Mapsia, joka on ohjannut ajamaan rampille, vaikka kuljettajalla on ollut aikomus jatkaa suoraan kohti Mikkeliä, ylikomisario Petri Isokuortti sanoi lehdelle.

Onnettomuuksissa on sattunut toistaiseksi vain lieviä henkilövammoja, ja autoja on tärveltynyt.

Tiedossa ei ole, kuinka pitkään Google Maps on autoilijoita vaaralliselle reitille ohjannut. Poliisin mukaan risteyksessä ei ole kahden viime vuoden aikana sattunut yhtään kolaria ennen tuoretta onnettomuusrypästä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja