Mainos

Lång: Kuopion kapina vaikuttaa muiden vankiloihin oloihin

Kuopion lauantaisen vankilakapinan uskotaan vaikuttavan kielteisesti muiden vankiloiden oloihin. Vankeinhoitolaitoksen ylijohtaja K. J. Lång sanoo Savon Sanomien haastattelussa, että sisäisesti avoimien osastojen määrää ja vankien sijoittamista niille joudutaan nyt miettimään uudelleen.

-Voi olla, että Kuopiossa sisäiselle avo-osastolle oli otettu liian laitostuneita vankeja, arvelee Lång. Långin mukaan Kuopion tapausta voitaisiin juridisesti käsitellä vankikapinasäännöstön edellyttämällä tavalla.
-On aika harvinaista, että säännöstöä sovelletaan, mutta tällaiseen tapaukseen sitä mahdollisesti voitaisiin käyttää, Lång sanoo.

Vankikapinasta syytettyä saattaa enimmillään odottaa kuuden vuoden vankeusrangaistus. Kurin koventaminen ja valvonnan kiristäminen ei Långin mukaan ole kuitenkaan mikään patenttiratkaisu. Paras keino häiriöiden vähentämiseksi on Långin mielestä edelleen henkilökunnan läsnäolo oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Oikeusministeri Kari Häkämies (kok.) muistuttaa Savon Sanomissa, että Kuopion välikohtaus on harvinainen yksittäistapaus, jonka perusteella ei kannata tuomita koko avo-osastosysteemiä. Kolme vankia telkeytyi lauantaina kahdeksi ja puoleksi tunniksi Kuopion lääninvankilan avo-osastolle. He riehuivat järjettömästi ja särkivät ikkunoita, ovia ja irtaimistoa. Lääninvankilan johtajan Heikki Kokkosen mukaan vielä ei ole päätetty, mitä välikohtaus teettää vankilan sisällä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.