Lämpimälle syksylle hyvästit, ensi viikolle hyytävän kirkas alku: "Jos jotain sataisi, se olisi lunta"

Harmaa sää pysyy ainakin paikoin loitolla, sillä aurinko pilkahtelee vielä sunnuntaina. Samalla kylmeneekin merkittävästi.

Sunnuntaina aurinkoisinta on pohjoisessa, mutta etelässäkin aurinko pilkottaa. Pilvisintä on maan keski- ja itäosissa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Samalla ilma kylmenee merkittävästi.

– Pohjoisessa on pakkasta, maan keskiosassa ollaan nollan vaiheilla ja etelässä on korkeintaan 3–4 astetta. Koillisesta puhaltavan viiman takia ilma tuntuu sitäkin kylmemmältä, Rintaniemi ennustaa.

Nyt kannattaa pestä auto

Sunnuntain ja maanantain välinen yö on hyytävä pakkasyö koko maassa. Maanantaina etelässä ollaan vielä pari astetta plussan puolella, meteorologi ennustaa.

– Maanantaina on aurinkoinen pakkaspäivä, Etelä-Suomessa on jokunen lämpöaste. Vaihteeksi tällaista säätä. Nyt kannattaisi pestä auto jos sellaista on ajatellut, Rintaniemi vinkkaa.

Viikko jatkuu aurinkoisena mutta kylmänä. Lämpimämmän ajanjakson jälkeen nyt palataankin ajankohdalle tavanomaisempiin lämpölukemiin. Lumen tuloa saataneen odottaa vielä hamaan tulevaisuuteen.

– Sää jatkuu poutaisena. Lunta ei ole ainakaan tulossa. Mutta jos jotain sataisi, niin se olisi lunta. 

Lue myös:

    Uusimmat