Lamminen: Natoa käsiteltävä eduskunnassa

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kalevi Lamminen (kok.) vaatii Nato-keskustelua eduskuntaan. Suomen on Lammisen mielestä ehdottomasti liityttävä läntisen sotilasliittoon, jos Ruotsi päättää liittoutua.

Sanomalehti Kalevan haastatteleman Lammisen mielestä Suomessa tulisi myös ottaa selvää, mitä Natoon menemisestä seuraisi mm. kustannuksina. Maan ulkopoliittinen johto on puoli vuotta jäljessä muualla Euroopassa käytävästä keskustelusta, sanoo puolustusvaliokunnan puheenjohtaja.

Lammisen mielestä enemmistö kansasta suhtautuu Natoon kielteisesti, koska sille annetaan "siivilöityä tietoa". Hän tyrmää ajatuksen siitä, että rahaliitto Emu takaisi maan turvallisuuden.

Andersson: Nato-keskustelussa ei pidä ryhtyä kuuma-Kalleksi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Claes Andersson kummeksuu parhaillaan käytävää Nato-keskustelua. Hänen mielestään Suomen turvallisuudessa lähdetään väärästä päästä, jos keskustelu avataan vaatimalla Natoon liittymistä.
-Kenenkään vakavasti otettavan poliitikon ei tulisi kevyesti intoilla sotilasliiton jäsenyyden puolesta pohtimatta sitä, minkälainen turvallisuusarkkitehtuuri Eurooppaan on mahdollisesti kehittymässä ja mihin suuntaan sitä suomalaisten näkökulmasta tulisi kehittää.

-Ennen kuin ryhtyy kuuma-Kalleksi, kannattaa muistaa, että Paavo Lipposen (sd.) hallitus on ohjelmassaan torjunut Nato-jäsenyyden, Andersson huomauttaa tänään antamassaan kannanotossa. Hänen mielestään tulisi kaikin voimin edistää parhaimman mahdollisen tulevaisuuden toteutumista eikä varautua pahimpaan mahdolliseen uhkakuvaan. (STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja