Lakkachutney

Tämän chutneyn makua voidaan muuttaa sen mukaan, kuinka paljon sokeria ja viinietikkaa siihen lisätään. Näin chutney sopii tarjottavaksi kaikenlaisen riistan ja siipikarjan kanssa.

4 annosta

  • 50 g sokeria
  • 1 sipuli
  • 5 katajanmarjaa
  • 10 tillin siementä
  • 300 g lakkoja
  • 1 dl siideriviinietikkaa (tai jotakin muuta laadukasta viinietikkaa)
  • suolaa ja vastarouhittua pippuria

Lämmitä sokeria paistinpannulla, kunnes se karamellisoituu. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää paistinpannuun. Lisää tillin siemenet ja katajanmarjat. Ripottele hieman suolaa nesteen vapauttamiseksi. Näin sokeri ei pala tai tartu pannuun. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lakat, viinietikka ja pippuria.

Keitä chutneytä 6–7 minuuttia, kunnes siitä on tullut paksua hilloketta. Ota pois lämmöltä.

Tarjoa chutney paahdetun riekon lisukkeena!

Resepti: Claus Mayer

Lue myös:

    Uusimmat