Lakiesitys: Vapaaehtoiseen maanpuolustukseen osallistuvia voisi lähettää koulutukseen ulkomaille

Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen määrä aiotaan kaksinkertaistaa 6:50
Katso myös: Vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen määrä aiotaan kaksinkertaistaa

Puolustusministeriön valmistelema hallituksen esitys vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetusta laista sekä ampuma-aselain muuttamisesta on lähtenyt lausuntokierrokselle. 

Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman nopeasti. Sitä mukaa myös kierroksen on tarkoitus kestää vain viikon.

Muutosten tarkoituksena on asiaa valmistelleen työryhmän mukaan mahdollistaa nykyistä laajemmin Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen ampuma-aseiden käyttäminen maanpuolustuskoulutusyhdistyksen järjestämässä ampumakoulutuksessa. 

Tavoitteena on samalla entistä monipuolisemman ampumakoulutuksen järjestäminen.

Mahdollisuus lähettää vapaaehtoisia koulutukseen ulkomaille

Muutosten myötä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksellä olisi lisäksi mahdollisuus lähettää osallistujia ulkomaisten asevoimien ja kansainvälisten organisaatioiden järjestämään sotilaalliseen koulutukseen.

Myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen ulkomailla järjestämän koulutuksen sääntelyä tarkennettaisiin.

Lakien on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman nopeasti.

– Kiinnostus vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta kohtaan on kasvanut voimakkaasti. Tehokas ja monipuolinen ampumaharjoittelu on tärkeä osa tätä koulutusta ja tämän harjoittelun tarve on lisääntynyt, valtioneuvoston tiedotteessa todetaan.

– Muutoksilla on osaltaan tarkoitus mahdollisimman nopeasti lisätä mahdollisuuksia maanpuolustustaitojen vapaaehtoiseen harjoitteluun.

Lue myös:

    Uusimmat