Läkähdyttävästä Onnibus-matkasta on nyt tehty rikosilmoitus, asialla poliisi itse – "Myöhemmin selviää, onko asiassa tapahtunut rikosta"

Poliisi joutui pysäyttämään sunnuntaina Turusta Helsinkiin ajaneen Onnibus-yhtiön linja-auton, koska kuljettaja ei ollut päästänyt ihmisiä ulos tukalan kuumasta bussista. Poliisi on itse tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen.

Poliisi selvittää tapausta nimikkeellä ajoneuvorikkomus, kerrotaan Lounais-Suomen poliisista.

– Poliisi on itse tehnyt rikosilmoituksen. Jatko selviää myöhemmin, onko asiassa tapahtunut rikosta, vahvistaa viestintäpäällikkö Teemu Äikäs.

Bussin kyydissä ollut matkustaja oli soittanut poliisille, koska kuljettaja ei ollut pysäyttänyt autoa, jonka kyydissä matkustajat kärvistelivät tukalan kuumassa lämpötilassa. Bussi oli pysähtynyt vasta, kun poliisi oli ohjannut linja-auton tien sivuun.

Poliisin esitutkinta ei liity kuljettajan toimintaan tai auton ajoturvallisuuteen, vaan siihen, onko lakia rikottu ajettaessa bussia, jonka ilmastointijärjestelmä oli rikki. Onnibusin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoi aiemmin MTV:lle, että bussin jäähdytysilmastointi oli matkan aikana hajalla.

– Poliisi tekee rikosilmoituksia joka päivä omien havaintojensa mukaan asioista, jotka vaativat lisäselvittelyä, Äikäs sanoo.

Asiasta kertoi ensin Yle.


Lue myös:

    Uusimmat