Mainos

Laivaliikenne Vaasasta Uumajaan vaakalaudalla

Laivaliikenteen jatkuminen Vaasasta Uumajaan syyskuussa on vaakalaudalla, koska Vaasanlaivat ei saa kunnilta haluamaansa lisätukea. Laivayhtiö on anonut Vaasalta ja Uumajalta alennuksia satamamaksuihin.

Uumajan kunnanhallituksen asettama työryhmä päätti eilen, ettei satamamaksuja alenneta. Virallista päätöstä asiasta ei vielä ole tehty. Vaasan kaupunginhallitus päätti maanantaina alentaa satamamaksuja tänä ja ensi vuonna 2,2 miljoonan markan edestä.

Laivayhtiö pyysi yhteensä neljän miljoonan markan alennuksia. Vaasan päätös edellyttää kuitenkin, että myös Uumaja antaa laivayhtiölle lisää tukea.

Silja Linen tytäryhtiön Vaasanlaivojen johtaja Taito Rintala ei vielä aamulla ollut saanut tietoa Uumajan päätöksestä.

-Meille ei ole vielä ilmoitettu. Emme kommentoi asiaa, ennen kuin kunta ottaa meihin yhteyttä. Hän myöntää kuitenkin, että liikenteen jatkuminen syys- ja talvikaudella on kiinni lisätukipäätöksistä. Täysin varmaa tällä hetkellä on vain elokuun liikenne. Rintalan mukaan laivayhtiössä mietitään vielä muita mahdollisia keinoja liikenteen turvaamiseksi.

Merenkurkun liikenteen kohtaloksi on koitunut verovapaan myynnin loppuminen EU:n sisäisessä liikenteessä kesäkuussa 1999. Parhaina vuosina laivayhtiö kuljetti Merenkurkun yli liki miljoona matkustajaa. Nyt määrä on pudonnut lähes 70 prosentilla.

Tälle kesälle laivayhtiö odottaa 150 000:ta matkustajaa. Kesäkuun tilastoihin kirjattiin 32 000 matkustajaa. Heinäkuussa heitä oli 78 000. Suomen ja Ruotsin valtio ovat tähän mennessä tukenee Vaasanlaivoja 40 miljoonalla markalla. Lisätukea valtiolta ei ole odotettavissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.