Laittomassa öljynjalostamossa räjähdys Nigeriassa – yli sadan pelätään kuolleen

Paikallismedioiden mukaan yli sata ihmistä on kuollut. Poliisi ei ole vahvistanut tietoja.Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Nigeriassa useiden ihmisten pelätään kuolleen räjähdyksessä laittomalla öljynjalostamolla, kertoo paikallinen järjestö. Paikallismedioiden mukaan yli sata ihmistä on kuollut räjähdyksessä.

Poliisi on vahvistanut räjähdyksen ja kertonut, että se tapahtui perjantaina. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet henkilövahingoista.

Paikallisen Youths and Environmental Advocacy Centre -järjestön toiminnanjohtajan Fyneface Dumnamenen mukaan osa ihmisistä oli palanut sellaiseen kuntoon, että heitä ei voida tunnistaa.

Onnettomuus tapahtui Etelä-Nigeriassa sijaitsevien Riversin ja Imon osavaltioiden rajan tuntumassa, Riversin osavaltion poliisin edustaja Grace Iringe-Koko kertoi uutistoimisto AFP:lle avaamatta yksityiskohtia.

Nigeria on Afrikan suurin raakaöljyä tuottava maa. Maan eteläosissa laiton raakajalostus ei ole harvinaista. Raakaöljyä varastetaan öljyputkista ja sitä jalostetaan mustaan pörssiin.

Öljyputkipalot ovat tavallisia Nigeriassa osittain siksi, että putkista ei pidetä riittävän hyvää huolta. Samalla putkia tuhotaan, jotta niistä voitaisiin varastaa raakaöljyä.

Juttua muokattu 24.4.2022 kello 07.27: Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat