Laihduttaja – tämä lihottaa ruokavaliostasi huolimatta!

Jopa tunnin univaje voi aiheuttaa hormonaalisen kaaoksen, joka saa sinut syömään enemmän ja epäterveellisemmin, liikkumaan vähemmän ja kärsimään stressistä enemmän kuin hyvin levänneenä.

– Paras ja helpoin keino saada hoikempi vyötärö on nukkua tarpeeksi ja kunnolla. Vaikka nukkuisit kahdeksan tuntia, mutta heräät kolme kertaa yön aikana vessareissulle, unesi ei ole tarpeeksi laadukasta, jolloin et saa tarpeeksi energiaa päivän tarpeiksi, kirjoittaa ravinto- ja liikunta-asiantuntija JJ VirginHuffington Post -sivustolla.

Virginin mukaan väsymys saa meidät valitsemaan suurempia annoksia ja epäterveellisempää ruokaa. Kun lepoa ei saa tarpeeksi, tekee lenkin sijaan mieli lösähtää sohvalle sipsipussi kourassa.

– On eroa nukutko suositeltavat kahdeksan tuntia hyvin vai kuusi tuntia huonosti. Valintojen lisäksi väsymys vaikuttaa näläntunteeseen ja saa sinut syömään liikaa – muista, että terveellinenkin ruoka muuttuu epäterveelliseksi, jos sitä ahmii liikaa, hän kirjoittaa.

Liian vähäiset yöunet lisäävät näläntunteeseemme vaikuttavan hormonin tuotantoa, mikä saa meidät taasen tuntemaan itsemme nälkäisemmäksi kuin olemmekaan.

Chicagon yliopiston tutkimuksen mukaan terveellinen ruokavalio ja riittävä liikunta eivät yksin riitä, vaan ihmiset, jotka nukkuivat vähemmän kuin suositellut 7–9 tuntia yössä kuuluivat ylipainoisten riskiryhmään.

– Jopa tunnin univaje voi aiheuttaa hormonaalisen kaaoksen, joka saa sinut syömään enemmän ja epäterveellisemmin, liikkumaan vähemmän ja kärsimään stressistä enemmän kuin hyvin levänneenä.

Unentarve ikävuosittain

– 0–2 kuukautinen tarvitsee unta 12–18 h vuorokaudessa
– 3 kk–1 vuoden ikäinen tarvitsee 14–15 h unta vuorokaudessa
– 1–3-vuotiaat tarvitsevat unta noin 12–14 h vuorokaudessa
– 3–5-vuotiaille tarpeellinen unimäärä on 11–33 h vuorokaudessa
– 5–12-vuotiaat tarvitsevat 10–11 h unta vuorokaudessa
– 12–18-vuotiaat selviävät jo 8,5–10 h unimäärällä
– Aikuiset tarvitsevat 7,5–9 h unta vuorokaudessa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja