Lähteet: Charles aneli äidiltään vuosien ajan yhtä asiaa – Camilla saattaa saada kruunajaisten myötä tittelin, jota kuningatar Elisabet ei tälle halunnut

Kuningas Charlesin kruunajaisten jälkeen Camilla saatetaan tuntea virallisesti kuningattarena sen sijaan, että hänestä käytettäisiin yhä titteliä kuningatarpuoliso.

Isossa-Britanniassa kohistiin helmikuun viimeisenä viikonloppuna, kun Daily Mail uutisoi "luotettaviin lähteisiinsä perustuen", että kuningas Charlesin puoliso Camilla tulisi toukokuisten kruunajaisten jälkeen olemaan virallisestikin kutsuttuna kuningatar, eikä kuningatarpuoliso. 

Charlesin äiti kuningatar Elisabet ilmoitti julkisesti helmikuussa 2022, kuukausia ennen kuolemaansa, toivovansa, että Camilla tullaan tuntemaan Charlesin rinnalla kuningatarpuolisona (eng. queen consort) sitten, kun Charlesista tulee kuningas Elisabetin menehdyttyä. Tämä ilmoitus nähtiin suurena tuen osoituksena Elisabetilta Camillalle, jonka elämä kuninkaallisessa perheessä ei ole ollut helppoa.

Camillaa ja Charlesia on tunnetusti kiittäminen modernin ajan brittihovin yhdestä suurimmasta skandaalista, kun heidän suhteensa tuli julkisesti 1990-luvulla, Charlesin ollessa yhä naimisissa lastensa äidin prinsessa Dianan kanssa. 

Kohuttu pari meni naimisiin vuonna 2005, ja jo tuolloin arveltiin, ettei Camilla tulisi koskaan saamaan kuningattaren titteliä skandaalihistoriansa takia. Sittemmin Camilla on kuitenkin hiljalleen onnistunut voittamaan kansaa puolelleen. 

Sisäpiiristä kerrotaan, että voikin olla hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa kuningas Charlesin rinnalla olisi kuningatar Camilla. Jotkut brittimediat puhuttelevat Camillaa jo nyt kuningattarena.

– Palatsissa ollaan sitä mieltä, että kuningatarpuoliso on kömpelö ja olisi kenties helpompaa, että Camilla tunnettaisiin yksinkertaisesti kuningattarena sitten, kun aika on oikea.

Myös Elisabetin edesmennyt puoliso prinssi Philip oli viralliselta titteliltään prinssipuoliso, mutta häntä ei koskaan virallisissakaan yhteyksissä kutsuttu siten.

Hovista kerrotaan myös kirjailija Christopher Andersonin toimesta New York Postin mukaan, että Charles olisi "anellut" äidiltään Elisabetilta 17 vuoden ajan, että tämä hyväksyisi Camillan tulevana kuningattarena, eikä kuningatarpuolisona. Lähteiden mukaan elämänsä lopun lähestyessä kuningatar Elisabet olisi tehnyt näin "varsin vastahakoisesti". Kertoman mukaan asia olisi tullut järkytyksenä Charlesin pojille prinssi Williamille ja prinssi Harrylle, jotka olisivat toivoneet äitinsä, josta piti aikoinaan tulla kuningatar, muistoa kunnioitettavan. 

Kuningatar Elisabet menehtyi 96-vuotiaana 8. syyskuuta, jonka jälkeen hänen esikoisestaan Charlesista tuli välittömästi kuningas. Charlesin kruunajaisia vietetään Lontoossa lauantaina 6. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat