Lähetysseura evakuoi työntekijänsä Hongkongista koronaviruksen takia: "Yleinen tunnelma on jännittynyt ja varautunut"

Suomen Lähetysseura aikoo evakuoida viisi työntekijäänsä Hongkongista koronaviruksen takia. Seura kertoo asiasta tiedotteessaan.

Kaksi työntekijää siirtyy seuran mukaan Suomeen, yksi jatkaa työtään Yhdysvalloista ja kaksi Malesiasta käsin. 

Työntekijöistä neljä on suomalaista ja yksi amerikkalainen. 

Lähetysseuran toiminnanjohtajan Rolf Steffanssonin mukaan kaikki työntekijät perheineen ovat terveitä ja voivat hyvin. Hongkongiin palataan aikaisintaan 15. maaliskuuta tai sen jälkeen tilanteen salliessa.

– Lähetysseuran henkilöstön turvallisuus on luonnollisesti tärkeää. Lisäksi Hongkongiin julistetun hätätilan ja liikkumisrajoitteiden takia töiden tekeminen tehokkaasti paikan päällä kävi hankalaksi ja osin jopa mahdottomaksi, Steffansson toteaa tiedotteessa. 

Taiwanissa olevat kaksi Lähetysseuran työntekijää jatkavat työtään alueella. Suomen Lähetysseuralla on työntekijöitä ja heidän perheenjäseniään alueella yhteensä viisitoista.

Hongkongista käsin on tehty työtä laajalla Manner-Kiinaan ulottuvalla alueella.

Koulut kiinni

Lähetysseuran työntekijät Hongkongissa tekivät töitä koronaviruksen takia kotoa käsin jo ennen evakuointipäätöstä. Matkat muualle Kiinaan oli peruttu aiemmin tammikuussa.

– Yleinen tunnelma Hongkongissa on jännittynyt ja varautunut. Ihmiset pysyttelevät kotioloissa ja välttävät liikkumista kaupungilla, Suomen Lähetysseuran kiinalaisen alueen aluepäällikkö Jan-Eerik Leppänen kertoo.

Hongkongissa koulut ja virastot ovat toistaiseksi kiinni. Hongkongin evankelisluterilainen kirkko on rajoittanut toimintaansa, esimerkiksi teologisen seminaarin lähiopetus on keskeytetty.

Pitkään yhteistyötä Kiinassa

Lähetysseura tukee Kiinassa diakoniatyötä erityisesti syrjäytymisvaarassa olevien vähävaraisten lasten, vammaisten ja sairaiden parissa.

Taiwanissa työtä tehdään huumeriippuvaisten sekä heikossa asemassa olevien maahanmuuttajien parissa. Yhteistyötä tehdään tiiviisti paikallisen kirkon kanssa. Lähetysseura tukee myös teologista koulutusta alueella.

Lähetysseura on toiminut Kiinassa vuodesta 1902 lähtien.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja