Lähes sata jalkapallofania kuoli tungoksessa huhtikuussa 1989 – Hillsborough'n tragediaa käsitellään tänään oikeudessa

Poliisit todettiin syylliseksi jalkapallotragediaan 0:55
Yli kaksi vuotta kestänyt tutkinta päätyi vuonna 2016 siihen lopputulokseen, että poliisi teki virheitä valmistautuessaan otteluun ottelupäivänä.

Britanniassa on tänään jälleen määrä alkaa oikeudenkäynti Hillsborough'n jalkapallostadionilla tapahtuneesta onnettomuudesta. Huhtikuussa 1989 Liverpoolin ja Nottingham Forestin välisessä jalkapallo-ottelussa syntyneessä tungoksessa kuoli lähes sata Liverpoolin kannattajaa, kun täyteen pakattuun seisomakatsomoon päästettiin liikaa ihmisiä.

Oikeus linjasi vuonna 2016, että onnettomuuden aiheutti poliisin epäonnistuminen. Syytteessä on poliiseja sekä stadionin turvallisuudesta vastanneita ihmisiä.

Osaa syytteistä on määrä käsitellä vasta syksyllä.

Onnettomuuden jälkeen useimmista Britannian jalkapallostadioneista poistettiin seisomakatsomot.

Poliisi syytti huligaaneja

Hillsborough'n tragedia on yksi historian vakavimmista katsomo-onnettomuuksista. Yhteensä turmassa kuoli 96 ihmistä, joista yksi kuoli vammoihinsa neljä päivää onnettomuuden jälkeen ja yksi oltuaan koomassa lähes neljä vuotta. Lisäksi yli 700 ihmistä loukkaantui.

Onnettomuuden tutkinta on ollut tiukka paikka kuolleiden omaisille, ja oikeuskäsittely onkin kestänyt jo pitkään. Alun perin poliisi syytti onnettomuudesta Liverpoolin fanien juopottelua ja huliganismia.

Hillsborough'n stadion sijaitsee Sheffieldissä Etelä-Yorkshiressa. 

Lue myös:

    Uusimmat