Lähes 30 päiväkodissa todettu tähän mennessä koronatartuntoja Helsingissä – karanteenissa ollut yhteensä yli 400 ihmistä

Todella moni varhaiskasvatuksen opettaja pelkää nyt tehdä työtään päiväkodissa 2:19
Katso yllä oleva video: Huhtikuussa uutisoitiin, että moni varhaiskasvatuksen opettaja pelkää tehdä työtään päiväkodissa.

Helsingissä todettiin kevään aikana koronavirustartuntoja 27 päiväkodissa.

Katso yllä oleva video: Huhtikuussa uutisoitiin, että moni varhaiskasvatuksen opettaja pelkää tehdä työtään päiväkodissa.

Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että tartuntoja todettiin yhteensä 4 päiväkotilapsella ja 31 päiväkodin työntekijällä.

Altistumisten vuoksi karanteeniin asetettiin yhteensä 408 ihmistä. Kaupungin mukaan heistä 212 oli lapsia ja 196 aikuisia.

Viimeisin koronavirustapaus tuli ilmi Helsingin päiväkodissa 11. toukokuuta, ja viimeiset karanteenit päättyivät 25. toukokuuta.

– Vaikka tilanne onkin rauhallinen, on edelleen todella tärkeätä kiinnittää huomioita hygieniaan ja muihin koronaohjeisiin, esimerkiksi aikuisten välisiin turvaväleihin, huomauttaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen tiedotteessa.

– Oireisena ei saa jatkossakaan mennä päiväkotiin ja ensimmäisten, lievienkin oireiden ilmaannuttua on syytä mennä heti koronavirustestiin, Lukkarinen jatkaa.

Helsingin alueella on 475 päiväkotia, joissa on yhteensä lähes 28 000 lasta.

Lue myös:

    Uusimmat