Mainos

Lahden taksimurha oli järkyttävä verilöyly

26-vuotiaalle helsinkiläiselle muurarille luettiin tänään murhasyyte runsaan puolen vuoden takaisesta Lahden taksimurhasta. Syytteen mukaan 26-vuotias oli ampunut nuorta taksinkuljettajaa kaikkiaan 14 kertaa.

Lahti

-13 laukausta ammuttiin autossa sisällä. Neljästoista oli lähilaukaus takaraivoon auton ulkopuolella, syyttäjä Harri Ilander sanoi. -Uhri oli täysin puolustuskyvytön.

Syytetty myönsi syyllistyneensä tappoon. - Laukausten lukumäärä on hänelle itselleen epäselvä, syytetyn asianajaja Aarno Arvela sanoi oikeussalissa aamulla. 26-vuotias kuunteli syytettä ilmeettömänä.

Juttu käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa, vaikka surmatyö tapahtui 17.-18. lokakuuta 2001 Hollolassa.

Syyttäjä Harri Ilanderin mukaan tapahtumien kulku perustuu pitkälti 26-vuotiaan omaan kertomukseen tapahtumista.

Salissa 26-vuotias kertoi olleensa töissä ja jatkanut sieltä Hämeentien Parnells-baariin. -Otin siellä yhden drinkin.

Baarissa mies oli tavannut tuntemattoman miehen, jolta osti amfetaminia. Sitä oli otettu sierainten kautta nuuskaamalla ravintolan vessassa. - Sen jälkeen on muistikatko.

Puolustusasianajaja Arvela huomautti, että syytetty ei ole narkomaani, vaan vain muutaman kerran kokeillut huumeita, lähinnä kokaiinia.

Syyttäjän mukaan 26-vuotias oli mennyt kotiinsa ja hakenut sieltä aseen ja ottanut Viipurinkadulta lennosta tilataksin Lahteen.

- Nukuin varmaan suuren osan taksimatkasta. Havahduin keskellä metsää kun kuljettaja herätteli. Ihmettelin missä olen. Olin suutuspäissäni. Minun olisi pitänyt olla kotona nukkumassa. Halusin ehdottomasti ulos taksista. Jotain sanaharkkaa siinä oli.

- Tuliko riitaa kyytimaksusta? syyttäjä kysyi.

- En tiedä. Halusin ulos taksista. Seuraava muistikuvani on, että olen ulkona autosta ja kuljettajalla on reikä päässä. Ase kuumotti kädessä, kun tajusin mitä on tullut tehtyä.

Syytetty kertoi ajaneensa auton sekavassa tilassa pois paikalta. Taksi jäi pikkutielle Lahteen.

Miksi Lahteen? - Olen asunut siellä pitkään, 26-vuotias sanoi. Mitään erityistä syytä hänellä ei yölliselle taksimatkalle ollut. Kyse ei ollut ryöstöstä, vaikka hän oli vienyt surmatun kuljettajan kassan ja lompakon. - Heitin ne jossain vaiheessa auton ikkunasta.

Lahdesta 26-vuotias palasi bussilla takaisin Helsinkiin. - Oletettavasti nukuin koko matkan Helsinkiin. Seuraavana päivänä menin työmaalle töihin.

- Tapahtumat ja muistikuvat täydentyivät, kun luin tapauksesta lehdistä, hän sanoi. Aseen hän oli hajoittanut osiin ja heittänyt mereen. Osa aseen osista on löytynyt miehen kertomista paikoista.

- Tammikuussa kuulin uutisista, että poliisi ryhtyy keräämään surma-aseen tyyppisiä pistooleita. Siinä hätkähdin ja rengas tuntui kiristyvän, kun jäisin kohta kiinni. En voinut uskoa sitä mitä on tullut tehtyä.

- Ajoin autolla Ruotsin kautta Saksaan. Hampurista otin lennon Bangkokiin. Siellä mietin, mitä oli tullut tehtyä. Olin sitä mieltä, että asia pitää selvittää. Pian poliisi otti minut kiinni ja kuukauden kuluttua suomalaiset poliisit hakivat minut. Siinä se.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.