Lähde: Mercedes ”peitteli” vauhtiaan F1-testeissä – taustalla huolta herättävä ongelma

Motorsport.com:n italiankielisen sivuston mukaan Mercedes ei ottanut kaikkia tehoja irti moottoristaan viikonlopun Bahrainin kolmipäiväisissä talvitesteissä. Saksalaistalli ei kuitenkaan pelkästään peitellyt vauhtiaan, vaan tehojen säästelylle löytyi myös toinen syy.

Mercedes palaa tänään tiistaina radalle, kun se suorittaa Bahrainissa niin sanotun filmauspäivän. F1-tallit saavat ajaa kyseisen päivän aikana maksimissaan 100 kilometriä ”pr-materiaalin keräystä” varten.

Mercedes ei käytä tiistain rykelmässään Bahrainin normaalia rataprofiilia, vaan se ottaa käyttöön viime vuodelta tutun ”ulkokaaren”. Kyseisessä rataprofiilissa Bahrainin näyttämön keskisektori on korvattu nopeammalla ja vähämutkaisemmalla osuudella. Saksalaistalli yrittää selvittää kuvauspäivän aikana ongelmia, joita se kohtasi viikonlopun kolmipäiväisen testirupeaman yhteydessä.

Motorsport.com:n italiankielisen sivuston mukaan Mercedeksen kovimmat kilpakumppanit havaitsivat, että F1-mestaritalli oli jättänyt varastoon noin 50 hevosvoimaa. Kyse ei ollut pelkästään siitä, että Mercedes halusi peitellä aitoa nopeuttaan, vaan taustalla oli myös huolta herättäviä syitä.

Sivuston toimittajan Franco Nugnesin mukaan Mercedes laski tehoja alas ylikuumentumisongelmien takia. Nämä heijastuivat suoraan vaihdelaatikon puolelle. Tallin suomalaiskuski Valtteri Bottas joutui perjantaina, testien avauspäivänä, pitäksi ajaksi sivuun vaihdelaatikko-ongelmien takia.

Myös Mercedeksen asiakastalli Aston Martin paini samaisten haasteiden keskellä.

Mercedekselle harmaita hiuksia aiheuttivat myös auton balanssiongelmat. Tämän lisäksi tallilla on ollut tekemistä Pirellin uusien renkaiden ymmärtämisen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat