Mainos

Laatoitustyöt Vaasan TV-talossa

TV-talon kylpytilat laatoitetaan katsojien toiveiden mukaisesti. Messualueella voi asua myös omakotitalossa, joka sijaitsee kerrostalon katolla.

Katsojat äänestivät Vaasan asuntomessujen TV-talon laatoituksesta ja valitsivat alakerran suihku- ja wc-tiloihin niukalla enemmistöllä vaihtoehdon "Luistellaan". Suurikokoinen seinälaatta on vedenvihreää ja korkeakiiltoista ja vaikuttaa melkein läpikuultavalta. Ison, vaakasuoraan asennetun laatan ansiosta tila näyttää entistä avarammalta. Pystysuuntaiset kukkakuvioiset boordit antavat vaakalinjaan ryhdikkyyttä.

Myös lattiaan käytetään isoa, 30 x 30 senttimetrin laattaa. Sen väri on suunnilleen sama kuin seinissä mutta pinta ei ole yhtä kiiltävä. Hyvin kiiltävä laatta ei oikein sovi lattiassa käytettäväksi, sillä se on helposti varsin liukas.

Isot laatat asettavat tiettyjä erityisvaatimuksia niin seinille kuin lattialle. Kun lattia pinnoitetaan sellaisilla, kaatoja ei voi olla kuin yhteen suuntaan – lattiakaivo ei siis voi olla keskellä lattiaa ja täälläkin se on asennettu hyvin lähelle seinää. Seinissä ei sallita vähäisiäkään epätasaisuuksia tai hammastus näkyy ilkeästi. Vedeneristeeseen mahdollisesti jääneet pikku kokkareet on siis tasoitettava ennen laatoitusta.

Yläkerran pesutilan voittajaksi selvisi vaihtoehto "Kylpylätunnelmaa." Peruslaattana on käytetty suurta, ylellisen tunnelman luovaa valkoista laattaa. Se kiinnitetään seinään vaakasuuntaisena, kuten alakerrassa tehtiin. Kylpylätunnelman luo pieni mosaiikkilaatta, joka on kehystetty platinan värisellä pystyboordilla. Lattiasta tulee vaaleanharmaa.

Suihkujen välissä on seinämä, jossa on hauskana yksityiskohtana aukko lasihyllyineen. Seinäkkeen päässä on niin ikään lokerikko, johon voi laittaa kylpyhuoneessa tarvittavia tavaroita.

Mutta kyllä messuilla tulee olemaan paljon muutakin nähtävää kuin TV-talo, muistuttaa Vaasan asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko:

– Täällä ei ole kahta samanlaista taloa! On erityisesti mainittava, että kaupunkimaiseen pientalorakentamiseen on saatu mukaan myös hirsitaloja. Aivan TV-talon vieressä on MammuttiHirren upea, kaupunkimainen hirsitalo, jonka sisätilat tuovat mieleen ison pohjalaisen tuvan. Saaristohuvilan tyyppisiä taloja on, ja rannasta löytyy jopa majakka.

Luonnollisesti esillä ovat myös kivitalot. Ullakko osoittaa aivan alueen kärjessä sijaitsevaa betonielementtitaloa, jonka hän ennustaa muodostuvan hyvin suosituksi kohteeksi:

– Se on varmasti kiinnostava sisustuksensakin ansiosta. Siitä huolehtii nimittäin talon rouva, joka on tekstiilitaiteilija.

Kerrostalojakaan ei ole unohdettu. Erityisen kiinnostava on loft-talo, jossa kukin asukas voi itse päättää, minkä näköinen hänen asuntonsa on sisältä.

– Omakotitalon etu kerrostalossa, Ullakko hehkuttaa.

– Talon katolle rakennetaan jopa kokonainen omakotitalo – sen asukkaalla on noin 30 metriä merenpinnan yläpuolella oma viherpiha ja muut omakotitalon mukavuudet, ja hän pääsee suoraan kotiin kerrostalon omalla hissillä.

Lisätietoja:

Pukkila Oy Ab

(JKA 25.4.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.