Mainos

Lääkärit kielsivät naiselta abortin Irlannissa - potilas kuoli verenmyrkytykseen

Irlantilaiset terveysviranomaiset tutkivat väitteitä, joiden mukaan abortin evääminen raskaana olevalta naiselta johti tämän kuolemaan viime kuussa.

31-vuotias SavitaHalappanavar kuoli verenmyrkytykseen Galwayn yliopistollisessa sairaalassa Länsi-Irlannissa.

17. viikolla raskaana ollut Halappanavar oli saapunut 21. lokakuuta sairaalaan siksi, että hänellä oli alkamassa keskenmeno.

Halappanavarin mies on kertonut, että hänen kovista kivuista kärsinyt vaimonsa oli vedonnut kolmen päivän aikana lukuisia kertoja lääkäreihin, jotta nämä abortoisivat sikiön.

Pyyntöön ei oltu suostuttu, koska sikiön sydänäänet eivät olleet vielä loppuneet täysin. Miehen mukaan hoitohenkilöstö oli perustellut abortin tekemättä jättämistä myös toteamalla, että "tämä on katolinen maa".

Kuollut sikiö poistettiin lopulta päiviä myöhemmin sydänäänten loputtua. Halappanavar menehtyi verenmyrkytykseen 28. lokakuuta, kirjoittaa The Guardian.

Terveysviranomaiset ovat aloittaneet selvityksen tapauksen johdosta. Myös sairaala on käynnistänyt sisäisen tutkinnan.

Abortti on Irlannissa edelleen laiton - se voidaan sallia vain, mikäli raskaus uhkaa naisen henkeä.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) moitti jo vuonna 2010 Irlantia maan aborttilainsäädännöstä. EIT katsoo, että Irlannin aborttirajoitukset estävät naisia muun muassa saamasta asianmukaista hoitoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.