Mainos

LA Times huomioi suomalaissukuisen taiteilijan kuoleman

LA Times -lehti on huomioinut amerikansuomalaisen keramiikkataiteilijan Otto Heinon menehtymisen. 94-vuotias Heino kuoli viime torstaina kalifornialaisessa sairaalassa äkilliseen munuaisten vajaatoimintaan.

Toisen polven amerikansuomalainen tuli tunnetuksi taitavista käyttö- ja koriste-esineistään, joiden avulla hän onnistui keräämään miljoonaomaisuuden.

LA Timesin verkkosivuilla Heinoa kuvaillaan keramiikan mestariksi, joka saavutti kansainvälisen maineen jykevällä ja kauniilla kivikeramiikallaan. Heino viimeisteli työnsä yleensä lasitteella, ja etenkin hänen kehittämänsä keltainen lasite oli äärimmäisen suosittu.

Taiteilija työsti keltaista lasitetta yli vuosikymmenen ajan yhdessä vaimonsa Vivikan kanssa. Heinon mukaan hänelle tarjottiin miljoonia kyseisestä lasiteohjeesta, mutta hän ei koskaan myynyt sitä. Voinkeltaiset keramiikkaesineet ovat maksaneet vähintään 25 000 dollaria kappaleelta.

Viime vuonna LA Timesin haastattelussa Heino kutsui itseään maailman vanhimmaksi ja rikkaimmaksi keraamikoksi.

- Älä koskaan kiirehti, älä koskaan murehti. Jos olet negatiivinen, et koskaan saavuta tavoitettasi, Heino totesi tuolloin.

Tällä hetkellä taiteilijan tuhkia säilytetään yhdessä hänen omista keramiikkapurkeistaan, joka on koristeltu Heinolle ominaisilla linnuilla ja kallisarvoisella keltaisella lasitteella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.