La Consulta Chardonnay 2003

  • Argentiina
  • Finca La Celia, Uco Valley, Mendoza
  • Alkon numero: 568507
  • Hinta 7,30 €

Tähän viinin käytetyt rypäleet ovat kasvaneet 15 hehtaarin alueella Ucon laaksossa Mendozan maakunnassa Argentiinassa. Tämä laakso sijaitsee 900 - 1500 metrin korkeudessa. Vuorokautiset lämpötilavaihtelut ovat merkittäviä. Yöt ovat hyvin kylmiä ja päivät lämpimiä. Viini on käynyt terästankeissa ja kolmasosaa viinistä on vanhennettu tammitynnyreissä 3 kuukauden ajan.

Finca La Celian viinitalon omistaa Viña San Pedro, Chilen toiseksi suurin viinien vientiyhtiö. Se omistaa Ucon laaksossa 600 hehtaaria maata, josta viiniköynnösviljelyksiä on 400 hehtaaria. La Consulta viiniä valmistetaan Argentiinan vapaussankarin San José de San Martínin kunniaksi.

Viinin väri on vihertävän keltainen ja hieman kehittynyt. Tuoksu on puhdas, nuori ja raikkaan hedelmäinen. Mukana on hiukan hunajamelonia sekä aavistus vaniljaa. Maultaan tämä kuiva viini on runsas sekä tasapainoinen. Maussa on kypsää hedelmää sekä hunajamelonia. Alkoholin tuntu korostaa viinin aromaattisuutta. La Consulta on maukas ja runsaan makuinen viini.

Minkä kanssa?

La Consulta on loistava kesän yleisviini niin aromaattisemmille kala- ja kanaruoille kuin salaateillekin. Palkitse itsesi lasillisella tätä viiniä raskaan nurmikonleikkuun jälkeen.

Tämä viini on parhaimmillaan juuri nyt. Nauti viini noin 8-asteisena.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja