Mainos

Kyynelkaasua ja raja-aitoja – pakolaiskriisi kiristää välejä Euroopassa

Pakolaiskriisin aiheuttamat jännitteet ovat jatkaneet kiristymistään Euroopan rajoilla.   

Slovenian poliisi ampui myöhään eilen kyynelkaasua pakolaisjoukkoon Slovenian ja Kroatian rajalla, kun sadat Sloveniaan pyrkineet ihmiset yrittivät tunkeutua poliisin saartorenkaan läpi Harmican rajakylän liepeillä. Väkijoukossa kerrotaan olleen myös lapsia.  
 

Välikohtaus tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun Slovenian pääministeri Miro Cerar sanoi, että Slovenia saattaa harkita niin sanottujen turvakäytävien avaamista rajojen yli ja edelleen Pohjois-Eurooppaan pyrkiville pakolaisille.  

– Jos pakolaisten paine (rajoilla) käy liian suureksi, Slovenia keskustelee mahdollisista turvakäytävistä kaikkien niiden maiden kanssa, joita tilanne koskee, pääministeri totesi.  

Eilen Slovenian viranomaiset rekisteröivät tuhat uutta maahan saapunutta pakolaista, ja noin 700 ihmisen kerrottiin odottavan rajalla.  

Unkari rakentaa aitaa  

Kroatiassa viranomaiset alkoivat eilen kuljettaa linja-autoilla pakolaisia Unkarin vastaiselle rajalleen. Kroatia myös sulki seitsemän kahdeksasta rajanylityspaikastaan Serbian vastaisella rajalla.   

Unkari puolestaan on vannonut "puolustavansa rajojaan" saapuvia ihmismassoja vastaan. Maa on aloittanut uuden aidan rakennustyöt osalla Kroatian vastaista rajaansa.   

Unkari ja Slovenia ovat molemmat syyttäneet Kroatiaa EU-pakolaissäännösten rikkomisesta, Kroatia taas vastannut syytöksiin sanomalla, ettei yksinkertaisesti voi ottaa vastaan enempää pakolaisia, joita on saapunut maahan viimeksi kuluneiden kahden päivän aikana yli 17 000.

Pakolaisten saapuminen Kroatiaan kiihtyi, kun Unkari aitasi Serbian vastaisen rajansa kuluvalla viikolla.  
Uusimpien arvioiden mukaan koko EU-alueelle on saapunut liki neljännesmiljoona pakolaista viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.