Mainos

Kysely: Suomalaisten suosikki on punamultahallitus

Suomalaiset haluaisivat tuoreen kyselyn mukaan seuraavaan hallitukseen mieluiten keskustan ja SDP:n.

Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämässä tutkimuksessa 60 prosenttia toivoi hallitukseen keskustaa. SDP ohitti suosiossa kokoomuksen viime kesään verrattuna. SDP:n haluaisi hallitukseen 51 prosenttia ja kokoomuksen 34 prosenttia. Perussuomalaisia toivoo hallitukseen 30 prosenttia suomalaisista.

Keskustan kannattajien suosikki oli vielä viime kesän kyselyssä porvarihallitus, mutta nyt se on vaihtunut punamultaan eli keskustan ja SDP:n pohjalle rakennettavaksi hallitukseksi. Myös SDP:n kannattajat tavoittelevat punamultaa.

Kokoomuksen kannattajat toivovat porvarihallitusta. Vasemmistoliiton ja vihreiden tukijat kannattavat punavihreää. Perussuomalaisten kannattajille mieluisin olisi kyselyn mukaan lähinnä keskustan ja perussuomalaisten varaan rakentuva hallituspohja.

Kyselyssä vastaajia pyydettiin nimeämään kaikki ne puolueet, joiden tulisi olla hallituksessa. Tutkimuksen toteutti TNS Gallup Oy. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1022 kappaletta 14.-20.2. välisenä aikana. Virhemarginaali on enimmillään vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.