Kysely: Niinistö ohittanut Vanhasen presidenttipelissä

Kyselyn mukaan Sauli Niinistö on noussut porvaripuolueiden ykkösehdokkaaksi presidenttikilvassa. Keskiviikkoinen erouutinen ei kuitenkaan ainakaan heti näyttäisi syöneen pääministeri Matti Vanhasen asemia.

Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan Euroopan investointipankin johtajan Sauli Niinistön kannatus on ohittanut pääministeri Matti Vanhasen suosion presidentinvaalien ennakkoasetelmissa.

Research Internationalin Aamulehdelle tekemä kysely kertoo, että kokoomuksen presidenttiehdokasta Niinistöä kannattaa nyt 19 prosenttia äänestäjistä, kun Vanhasen suosio jäi 10 prosenttiin.

Erouutinen ei syönyt Vanhasen asemia

Kyselyn perusteella keskiviikkoinen erouutinen ei ainakaan heti näyttäisi syöneen pääministeri Vanhasen asemia presidenttipelissä. Kysely aloitettiin ennen erouutista. Erotiedon jälkeen osaa ihmisistä haastateltiin uudelleen.

Vanhanen sai lopullisessa mittauksessa 10 prosentin kannatuksen, kun ennen erokohua tehdyt haastattelut olisivat povanneet hänelle vain 6 prosentin kannatusta.

Presidentti Tarja Halonen on yhä selvä suosikki, mutta Halosen 45 prosentin kannatus veisi vaalit nyt toiselle kierrokselle.

Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhatta suomalaista.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 09.04.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja