Mainos

Kysely: Kuorsaus vaikuttaa suomalaisten työkykyyn

Kuorsaus laskee suomalaisten työtehoa, kertoo internet-kysely.

Työteho laskee kuorsauksesta johtuvan väsymyksen vuoksi koko maan tasolla yli puolella vastaajista. Itä-Suomessa tästä kärsitään vähiten (53% vastaajista), kun taas Lapin ja Oulun läänissä teho laskee eniten (58% vastaajista).

Kaiken kaikkiaan pohjoissuomalaiset kärsivät eniten kuorsauksen aiheuttamasta väsymyksestä työssään, sillä 78 prosenttia Lapin ja Oulun läänin vastaajista sanoo väsymyksen vaikuttavan heidän työelämäänsä.

Vähiten kuorsaus vaikuttaa työelämään Etelä-Suomen vastaajilla, joista 72 prosenttia sanoo väsymyksen vaikuttavan työelämään jossain määrin.

Väsymyksen vuoksi virheitä työssään tekevät eniten Lapin ja Oulun läänin vastaajat (26%), vähiten Länsi-Suomen ja Ahvenanmaan läänien vastaajat (20%).

Väsymys pohjoissuomalaisten kiusa

Pohjois-Suomessa myös oirehditaan eniten väsymyksen vuoksi. Oulun ja Lapin läänien vastaajista 48 prosenttia kärsii työssään väsymyksen aiheuttamasta päänsärystä. Lisää sairauspoissaoloja väsymys aiheuttaa 19 prosentille pohjoissuomalaisista vastaajista.

Vähiten väsymyksen aiheuttamista oireista kärsitään Etelä-Suomen, Länsi-Suomen ja Ahvenanmaan lääneissä. Näissä lääneissä väsymys aiheuttaa lisää sairauspoissaoloja 13 prosentille vastaajista. Päänsärystä Etelä-Suomen läänissä kärsii 34 prosenttia ja Länsi-Suomessa sekä Ahvenanmaalla 37 prosenttia vastaajista.

Kuorsaus vie unet joka yö lähes joka toiselta

Lapin ja Oulun lääneissä 48 prosenttia kyselyn vastaajista tai heidän kumppaneistaan menettää joka yö unta kuorsauksen vuoksi.

Länsi-Suomen läänissä ja Ahvenanmaalla luku on 45 prosenttia, Etelä-Suomen läänissä 44 prosenttia ja Itä-Suomen läänissä 42 prosenttia.

Lapin ja Oulun lääneissä väsymystä kokee päivittäin 36 prosenttia vastaajista, kun Itä-Suomen läänissä luku on 33 prosenttia ja muualla maassa 29 prosenttia.

Kyselyssä tutkittiin kuorsauksen vaikutuksia suomalaisten yöuneen ja työelämään. Siihen vastasi yhteensä 1119 suomalaista, jotka joko itse kuorsaavat tai asuvat kuorsaavan kumppanin kanssa. Kyselyn teetti Breath Right -nenäteippivalmistaja.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.