Mainos

Kyrö otti puukon oikeuteen mukaan

Kari-Pekka Kyrön kuuleminen oikeudessa alkoi erikoisella puukkoepisodilla. Kyrö kertoi seuranneensa oikeudenkäyntiä mediassa ja ihmetelleensä sitä, ettei Pekka Vähäsöyrinki muka ollut käynyt hänen luonaan.

Sen todistaakseen Kyrö otti mukaan hänen kertomansa mukaan Vähäsöyringin hänelle tuoman sisu-puukon.

Junassa Kyrö oli alkanut epäillä tilannetta ja antanut sen ennen käräjäoikeuden turvatarkastusta samassa Jyväskylän junassa tulleelle pääsyyttäjä Mikko Jaatiselle.

Katso Kyrön haastattelu

tästä linkistä

Jaatinen kirjasi puukon uudeksi todisteeksi ja luovutti sen käräjäoikeudelle.

Palkinto sankariteoista

Iltapäivällä Kyrö kertoi, että Vähäsöyrinki oli luovuttanut puukon sen jälkeen, kun kaikki syytökset doping-käryistä olivat kohdistuneet Kyröön.

- Hän soitti, tuli kotiini Jyväskylään. Hänellä oli taas tapansa mukaan tuliaisia. Se oli vähän dramaattinen hetki. Valkoiseen pyyhkeeseen oli kääritty sisu-puukko, jonka hän oli saanut Suomen joukkueelta ennen Japaniin lähtöä. Sankarillisista teoista hän halusi luovuttaa sen minulle. Meillä oli hyvin tunteelliset jutut siinä.

- Hän puhui lähtevänsä ostamaan Piiraiselle ja Hiihtoliiton johdolle hamekangasta.

Kuultava, ei todistaja

Kyröä ei voida kuulla todistajana, koska hänet on 2000-luvun alkupuolella tuomittu samassa jutussa Vantaan käräjäoikeudessa.

- Todistajan statuksen puuttuminen tarkoittaa sitä, että teillä ei ole sanktiota siitä jos myöhemmin käy ilmi ettette ole puhunut totta. Teitä ei voida tuomita perättömästä lausumasta, käräjätuomari Maritta Pakarinen ohjeisti Kyröä. Hän muistutti kuitenkin, että yleinen vahingonkorvausvastuu tai rikosjuttu perättömästä ilmiannosta leijuu yläpuolella, jos kuultava valehtelee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.