Mainos

Kypros teki U-käännöksen Eurooppaan

EU:n ja Venäjän väliä tukitalkoissaan seilannut Kypros on palaamassa eurokumppaneiden kanssa sovitulle tielle.

Kyproksen valtiovarainministeri joutui poistumaan Moskovasta tyhjin käsin neuvoteltuaan kahden päivän ajan järjestelyistä, joissa Kypros olisi saanut Venäjältä uutta rahoitusta ja välttänyt siten miljardien keräämisen kansalaiset suututtaneella talletusverolla.

Venäjä totesi kuitenkin riskien olevan liian suuria, kun Kyprosta uhkaa jo ero eurosta, ellei se sitoudu tukijärjestelyihin.

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev ei sulkenut pois sitä, etteikö Venäjä voisi vielä jossain muodossa osallistuakin Kyproksen tukemiseen.

Kyproksen parlamentin on määrä vielä myöhemmin tänään kokoontua päättämään toimista, joilla maa voi saada EU:n ja kansainvälisen valuuttarahaston 10 miljardin lainan.

Kyproksen johdon arpominen EU:n ja Venäjän välillä ei ole uutta. Jo pitkin viime vuotta Kyproksen ja EU:n tukisuunnitelman laatimista viivytti se, että Kypros vilkuili samaan aikaan Venäjän suuntaan toivoen siltä tukilainaa kevyemmin ehdoin.

Pääoman siirtoihin rajoituksia

Kyproksen suurimmat pankit ovat asettuneet tukemaan talletusveroa, joka sisältyi viikko sitten Brysselissä sovittuun tukijärjestelyyn.

Ellei tuesta sovita pian, menevät pankit yksinkertaisesti nurin.

Puheet verosta ja Kyproksen rahoitussektorin myllerryksestä ovat saaneet sijoittajat ja tallettajat siinä määrin hermostuneiksi, että Kypros valmistautuu ottamaan käyttöön rajoituksia pääomansiirtoihin.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Karppisen juttu (Seitsemän uutiset 22.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.