Kyösti päätyi työskentelemään laivalle sattuman kautta – nyt ura jatkuu risteilypäällikkönä: "Suosikkisarjan hahmosta tunnistin monta tuttavaani"

2:34
Katso videolta tosielämän Jocken, eli risteilypäällikkö Köpin mielenkiintoinen haastattelu.

Silja Serenaden risteilypäällikkö Kyösti "Köpi" Kosola meni aikoinaan laivalle töihin maksaakseen opintolainansa pois. Vuosia myöhemmin hän työskentelee laivalla edelleen, nyt risteilypäällikkönä.

Moni muistaa Ylellä nähdyn M/S Romantic-sarjan, jossa yksi rakastetuimmista hahmoista oli risteilyisäntä Jocke, jota esitti Hannu-Pekka Björkman.

Jani Volasen ja Tommi Korpelan käsikirjoittama sarja kuvattiin Silja Serenadella, oikeiden risteilyjen aikana. Myös Kosola oli tuolloin paikalla.

– Björkmanin esittämästä hahmosta tunnistin monta eri tuttavaani. Ihan kuin hän olisi ollut kooste useasta eri risteilypäälliköstä. Ihan periaatteessa todellinen hahmo, Köpi analysoi.

Laivalle Köpi päätyi työskentelemään sattuman kautta. Alun perin oli tarkoitus työskennellä laivalla, että saisi maksettua opintolainan pois.

Vuosia myöhemmin Köpi työskentelee edelleen laivalla ja tykkää työstään.

– Työ on todella vaihtelevaa. Aina on eri ihmiset ja meillä on todella upeita matkustajia. Tässä vuosien mittaan on ehtinyt tutustumaan moniin kanta-asiakkaisiin.

Risteilypäällikön uraa hän voi suositella seuraavissa tapauksissa:

– Jos haluaa tehdä pitkä päivää sekä erittäin vaihtelevan ammatin, niin mikä ettei, tottakai!

Katso videolta koko risteilypäällikön haastattelu.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja