Kymppi-Matkat: Matkat korvataan ensi viikolla

Kymppi-Matkat aloittaa jo varattujen matkojen maksujen palautuksen ensi viikolla. Yhtiö lupaa palauttaa matkojen hinnat kokonaisuudessaan hakemusten perusteella.

-Parasta aikaa valmistelemme ohjeita palautusten ja korvausten hoitamiseksi. Palautukset lähtevät ensi viikolla sitä mukaa, kun saamme asiakkaiden tilinumerot ja muut tarvittavat tiedot, lupaa toimitusjohtaja Eija Tervo-Kardeniz.

Toimitusjohtaja vakuuttaa edelleen Kymppi-Matkojen toiminnan jatkuvan turkkilaisen emoyhtiön Tursem Groupin mittavista talousvaikeuksista huolimatta. Jatkossa Kymppi-Matkat aikoo järjestää matkoja lähinnä Turkkiin, sillä kaikki sen muut talvikohteet on peruttu.

Nyt Kymppi-Matkat keskittyy järjestelemään paluumatkoja niille suomalaisille, jotka vielä ovat maailmalla. Tällä hetkellä maailmalla on 2 000-2 500 kymppimatkalaista, joista 450:n oli määrä palata Rhodokselta Suomeen tänään. Vielä iltapäivällä paluulennon järjestymisestä ei ollut varmaa tietoa, vaikka neuvottelut Finnairin kanssa jatkuivat.

Kymppi-Matkat on tarjonnut asiakkailleen mahdollisuutta vaihtaa jo varattu matka Turkin kohteisiin. Etenkään kaukomatkoja varanneet eivät ole halunneet kuitenkaan matkaansa vaihtaa, vaan haluavat rahansa takaisin.

Kymppimatkalaisia palasi kotiin

Kymppi-Matkojen Kreetalla ja Kosilla lomailleet asiakkaat saapuivat Suomeen varhain aamulla. Finnairin lennolla palasi kotimaahan yli kolme sataa turistia, joiden alunperin piti matkata Suomeen jo tiistaina. Huomenta Suomen haastatteleman kuluttaja-asiamiehen mielestä Kymppi-Matkojen on korvattava peruutetut matkat.

Kymppi-Matkojen matkajärjestelyt ovat takkuilleet siitä asti, kun sen turkkilaisen taustayhtiön lentokoneille asetettiin lentokielto Ruotsissa. Myöhemmin on asetettu kyseenalaiseksi koko turkkilaisyrityksen talous. Viimeisimpien tietojen mukaan yhtiön toiminta on turvattu lainajärjestelyin.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Kymppi-Matkojen korvattava peruutetut matkat

MTV3:n Huomenta Suomen haastatteleman kuluttaja-asiamies Erik Mickwitzin mielestä Kymppi-Matkojen asiakkaat voivat vaatia peruutetuista matkoista rahat takaisin, mutta esimerkiksi konkurssitapauksessa ennakkomaksujen takaisin saaminen olisi erittäin epävarmaa.

Matkan korvaaminen toisella on hänen mielestään ongelmallista, ellei kohde säily samana. -Korvaavan matkan määrittely on vaikeaa. Jos sellainen löytyy, ennakkomaksuja ei tarvitse välttämättä palauttaa, sanoi Mickwitz. -Tunisian matka ei kuitenkaan korvaa Turkin matkaa, siinä tapauksessa voi vaatia ennakkomaksun täysimääräisenä takaisin. Tilalle tarjotusta kalliimmasta matkasta ei ole syytä maksaa erotusta, hän lisäsi.
(MTV3)


Lue myös:

    Uusimmat