Mainos

Kymppi-Matkat: Matkat korvataan ensi viikolla

Kymppi-Matkat aloittaa jo varattujen matkojen maksujen palautuksen ensi viikolla. Yhtiö lupaa palauttaa matkojen hinnat kokonaisuudessaan hakemusten perusteella.

-Parasta aikaa valmistelemme ohjeita palautusten ja korvausten hoitamiseksi. Palautukset lähtevät ensi viikolla sitä mukaa, kun saamme asiakkaiden tilinumerot ja muut tarvittavat tiedot, lupaa toimitusjohtaja Eija Tervo-Kardeniz.

Toimitusjohtaja vakuuttaa edelleen Kymppi-Matkojen toiminnan jatkuvan turkkilaisen emoyhtiön Tursem Groupin mittavista talousvaikeuksista huolimatta. Jatkossa Kymppi-Matkat aikoo järjestää matkoja lähinnä Turkkiin, sillä kaikki sen muut talvikohteet on peruttu.

Nyt Kymppi-Matkat keskittyy järjestelemään paluumatkoja niille suomalaisille, jotka vielä ovat maailmalla. Tällä hetkellä maailmalla on 2 000-2 500 kymppimatkalaista, joista 450:n oli määrä palata Rhodokselta Suomeen tänään. Vielä iltapäivällä paluulennon järjestymisestä ei ollut varmaa tietoa, vaikka neuvottelut Finnairin kanssa jatkuivat.

Kymppi-Matkat on tarjonnut asiakkailleen mahdollisuutta vaihtaa jo varattu matka Turkin kohteisiin. Etenkään kaukomatkoja varanneet eivät ole halunneet kuitenkaan matkaansa vaihtaa, vaan haluavat rahansa takaisin.

Kymppimatkalaisia palasi kotiin

Kymppi-Matkojen Kreetalla ja Kosilla lomailleet asiakkaat saapuivat Suomeen varhain aamulla. Finnairin lennolla palasi kotimaahan yli kolme sataa turistia, joiden alunperin piti matkata Suomeen jo tiistaina. Huomenta Suomen haastatteleman kuluttaja-asiamiehen mielestä Kymppi-Matkojen on korvattava peruutetut matkat.

Kymppi-Matkojen matkajärjestelyt ovat takkuilleet siitä asti, kun sen turkkilaisen taustayhtiön lentokoneille asetettiin lentokielto Ruotsissa. Myöhemmin on asetettu kyseenalaiseksi koko turkkilaisyrityksen talous. Viimeisimpien tietojen mukaan yhtiön toiminta on turvattu lainajärjestelyin.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Kymppi-Matkojen korvattava peruutetut matkat

MTV3:n Huomenta Suomen haastatteleman kuluttaja-asiamies Erik Mickwitzin mielestä Kymppi-Matkojen asiakkaat voivat vaatia peruutetuista matkoista rahat takaisin, mutta esimerkiksi konkurssitapauksessa ennakkomaksujen takaisin saaminen olisi erittäin epävarmaa.

Matkan korvaaminen toisella on hänen mielestään ongelmallista, ellei kohde säily samana. -Korvaavan matkan määrittely on vaikeaa. Jos sellainen löytyy, ennakkomaksuja ei tarvitse välttämättä palauttaa, sanoi Mickwitz. -Tunisian matka ei kuitenkaan korvaa Turkin matkaa, siinä tapauksessa voi vaatia ennakkomaksun täysimääräisenä takaisin. Tilalle tarjotusta kalliimmasta matkasta ei ole syytä maksaa erotusta, hän lisäsi.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.