Mainos

Kymmeniä marjanpoimijoita yhä teillä tietymättömillä Pohjois-Karjalassa – osuivat paikalle huonoon marja-aikaan

Neljäkymmentä Pohjois-Karjalan Tuupovaaraan tuotua ulkomaalaista marjanpoimijaa on yhä tuntemattomassa paikassa. Poliisin mukaan heillä ei ilmeisesti ole hätää.

Ehkä oman onnensa nojaan jätetyt marjanpoimijat olivat viime viikolla päätyneet metsästysseuran majalle Tuupovaarassa, joka on nykyään osa Joensuuta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen-lehti. 

Poimijat maahan tuoneen henkilön kansallisuus ei ole tiedossa, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Matti Pitkänen Itä-Suomen poliisista MTV Uutisille. Poimijoista poliisille ilmoittaneen henkilön mukaan heistä 37 on ukrainalaisia, kolme on Virosta.

Pitkäsen mukaan poliisi kävi paikan päällä selvittämässä tilannetta, eikä löytänyt mitään rikokseen viittaavaa. Poimijat ovat tulleet laillisesti maahan, Pitkänen kertoo. 

– Henkilöt ovat ilmeisesti poistuneet toisaalle, ja pystyvät liikkumaan maassa. Ilmeisesti he eivät ole hädässä.

Poimijoille EU-paketteja

Pohjoiskarjalaiselle metsästysmajalle itärajan tuntumaan viime viikolla ilmestyneet poimijat aiheuttivat pientä kuhinaa. 

– Meille tuli viime perjantaina pyyntö ruoka-avusta. Se tuli ilmeisesti joltain tuupovaaralaiselta. Annoimme heille (poimijoille) EU-ruokapaketteja, joita meillä oli, kertoo Vaara-Karjalan seurakunnan kirkkoherra Anne Angervo MTV:n uutisille.

Poimijat olivat tulleet Suomeen marjanpoiminnan kannalta huonoon aikaan. Lakka-aika on jo ohi, mutta mustikat ja puolukat ovat vasta kypsymässä, kertoo itsekin marjassa käyvä Angervo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.