Mainos

Kylmyys koettelee Eurooppaa

Kylmyys ja lumisateet ovat vaatineet kolmen ihmisen hengen Saksassa ja Kreikassa. Esimerkiksi Kreikan pohjoisosissa pakkasta mitattiin kymmenen astetta.

Kova lumentulo ja kylmyys koettelivat yhä tänään monia maita manner-Euroopassa. Etelä-Saksassa iäkäs nainen paleltui kuoliaaksi ulkosalla, ja Kreikassa kaksi iäkästä ihmistä löydettiin niin ikään kuoliaaksi paleltuneina lumen eristämästä kylästä. Kreikan pohjoisosissa pakkasta mitattiin kymmenen astetta.

Lumentulo oli kovempaa kuin vuosikausiin Alpeilla, missä lumivyöryt eristivät ainakin kymmenkunta kaupunkia ja kylää, ja liikennettä kuvattiin kaaokseksi. Itävallassa lumivyöryvaroitus nostettiin monilla alueilla korkeimpaan luokkaan eli viiteen. Paikoin lunta satoi metrin vuorokaudessa. Lumi katkaisi muun muassa Saksan Münchenin ja Itävallan Salzburgin välisen moottoritien, ja autoilijoita kehotettiin jäämään kotiin, ellei ajokissa ole lumiketjuja.

Myös raideliikenne oli paikoin poikki ja koulut suljettiin mm. Baijerissa. Lunta satoi Balkanilla, ja Kreikassa lumikuuro ylsi pääkaupunkiin Ateenaan. Sää sotki myös sähkönjakelua ja lentoliikennettä Egeanmeren saarille.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.