Mainos

Kylmässä kesässä useita hyviä puolia – ehkäisee ihosyöpää ja kateutta

Suomessa ei tänäkään vuonna ole juuri helteistä nautittu, sillä kesäkuu oli kylmä, eikä heinäkuun säässä ole ollut kehumista. Suomalaiset keksivät kuitenkin myös positiivisia puolia siitä, ettei aurinko paista, eivätkä lämpöasteet nouse.

– Löytyy paljonkin hyviä puolia. Jos sataa, niin enemmän tulee lähdettyä keikoille viettämään iltaa, Viola Oljemark pohtii.

Oljemarkin ystävä Sara Parkkinen keksii heti perään toisen positiivisen asian.

– Tällainen sää ehkäisee ihosyöpää, koska ihmiset eivät ota aurinkoa, eivätkä pala auringossa.

Myös virvelöimässä ollut nuori kalastajaneito on tyytyväinen viileästä kesäsäästä.

– Nyt kala syö paremmin, Tekla Sairanen sanoo välittömästi.

Tuulettimia ostetaan säästä huolimatta

Kauppakeskus Forumissa sijaitsevasta Gigantista ja Ruoholahden Citymarketista kerrotaan, että viileydestä huolimatta tuulettimet ovat tehneet kauppansa.

– Ihmiset käyvät ostamassa tuulettimia heti, jos tulee vähänkin lämpimämpi päivä. Myös aurinkovoiteita on ostettu. Olisivatkohan ihmiset lähteneet ulkomaille, Ruoholahden Citymarketin varastomyyjä Taru Salmi arvelee.

Tuulettimien lisäksi myös toinen laite on lähtenyt kaupan hyllyltä monen mukaan.

– Kahvi- ja kaakaokoneita on ostettu. Kuppi kuumaa on varmaan paikallaan, kun sää on kolea, kauppakeskus Forumissa sijaitsevan Gigantin tavaratalopäällikkö Sami Kinnunen kertoo.

Viileä sää ei muuta lomasuunnitelmia

Kukaan ei ainakaan tunnustanut kadehtineensa kesäkuussa lomailleita työtovereitaan, päinvastoin.

– Mulle tulee tästä säästä positiivisena asiana mieleen, että nyt voi tehdä töitä ihan rauhassa. Tänään ei ainakaan tarvitse kadehtia lomalaisia, Arttu Kaasolainen hymyilee työpisteensä takana.

Useat ovat lyöneet lomasuunnitelmat lukkoon, eikä viileä ja sateinen sää saa suunnitelmia muuttumaan. Myös sisällä keksii aktiviteetteja.

– Oli kesäkuussa muutama viikko, jolloin olin lomalaisille vähän kateellinen. Nyt lähden kuitenkin itse pitämään sadetta mökille. Olemme anopin kanssa pienessä mökissä, katsotaan mitä tekemistä sitä keksii, lomansa tänään aloittava Sami Kinnunen nauraa.

– Lomalla lähden varmaan mökille, vaikka sataisi. Suomalaiset ovat tylsiä ja tottuneita tähän säähän. Mökillä ollaan, sataa tai paistaa, Taru Salmi sanoo. 

Pelastuslaitoksella ei murehdita sateista

Pelastuslaitoksen tilastojen mukaan maastopalot ovat vähentyneet puoleen viime kesästä ja toissavuoteen verrattuna ne ovat vähentyneet 85 prosenttia.

– Maastopaloille on kaksi erittäin merkittävää syytä. Suurin syy ovat nuotiot, joita kyhätään eri paikkoihin. Toinen syy ovat tupakannatsat, joita luontoon heitellään. Niihin jos saisi pientä skarppausta, päivystävä palomestari Tommi Sivula pyytää.

Maastopalojen vähyyden ja huonon sään välillä on Sivulan mukaan suora yhteys: kun on huono sää, eivät ihmiset lähde luontoon nauttimaan nuotiotunnelmasta.

– Kaunis sää saa ihmiset liikkeelle ja silloin maasto on yleensä kuiva. Meidän maastopalohälytykset ovat tilastoista katsottuna osuneet juuri näihin lyhyisiin hellejaksoihin, Sivula toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.