Mainos

Kyllästynyt vanhaan sisustukseen? Päivitä tyylisi

Kotisi sisustus voi tuntua tylsältä ja vanhanaikaiselta, oli se sitten vuoden tai kymmenen vuotta vanha. Näillä Freshome.com-sivuston vinkeillä päivität tyylisi ja tuot kotiisi uutta ilmettä.

Analysoi ensin kotisi sisustus - mikä vaikuttaa siihen, että se tuntuu mielestäsi aikansa eläneeltä? Kaipaavatko seinät uutta maalia? Raikastaisiko tilaa uuden maton hankinta tai keveämmät verhot? Kun syyt ovat selvillä, vastauksiin on helpompi tarttua.

Joskus pienilläkin asioilla on merkitystä. Esimerkiksi tylsät keittiönkaapit muuttavat ilmettään, kun ostat niille uudet ovennupit, eikä sinun tarvitse remontoida koko huonetta.

Seuraavaksi on aika hankkia inspiraatiota: selaile sisustuslehtiä ja tutki niiden kuvia: mistä pidät, mistä et pidä ja miksi? Millainen värimaailma sinua kiehtoo? Entä materiaalit?

Kiinnitä huomiota myös valaistukseen, sillä pimeät nurkat voivat vaikuttaa asuntosi yleistunnelmaan enemmän kuin tiedätkään. Tila tuntuu myös hyvin erilaiselta erilaisissa valaistuksissa, joten vaikkapa muutaman tunnelmalampun hankinta voi olla parempi ostos kuin tiedätkään.

Materiaalivalinnat ovat myös tärkeitä: toisiko esimerkiksi pehmeämpi makuuhuoneen matto lisää ylellisyyttä aamuihisi tai erilainen keittiön pöytä käytännöllisyyttä siivoukseen?

Jos pysyvämmät elementit, kuten tapettien kuosit ja pesualtaan hanat ovat vuosikymmeniä vanhoja, ne vaikuttavat todella paljon jämähtäneeseen ilmeeseen. Jos asia vaivaa sinua päivittäin, voisi olla helpompaa panostaa siihen kerralla ja tehdä tarvittavat muutokset. Jatkuvat pienet ostokset ja muut parannusyritykset voivat keventää rahapussiasi huomattavasti enemmän kuin yhden suuremman muutoksen toteuttaminen.

Muista myös, että aina vanha ei ole synonyymi rumalle. Usein juuri ajan patinoimat huonekalut tai kauniisti kulunut tiiliseinä ovat sisustuksesi jalokiviä.

MTV3/ Freshome.com

Kuvat: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.