Kylian Mbappé iski huipputehot maski kasvoillaan – Ranska kohtasi harvinaisen vastustajan

Kylian Mbappé pääsi takaisin tositoimiin lauantaina, kun Ranskan maajoukkue järjesti harvinaislaatuisen ystävyysottelun nuorta saksalaisjoukkuetta vastaan.

Mbappé, 25, mursi nenänsä Ranskan ensimmäisessä EM-ottelussa Itävaltaa vastaan maanantaina. Hän istui koko seuraavan pelin Hollantia vastaan penkillä perjantaina, mutta lähestyy nyt odotettua paluuta EM-viheriölle.

Ranska järjesti suljettujen ovien takana pelatun ystävyysottelun saksalaisen Paderbornin U21-joukkuetta vastaan. Paderbornin edustusjoukkue pelaa EM-isäntämaan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 2. Bundesliigassa.

Ottelussa peluutettiin lähinnä vain niitä Ranskan pelaajia, jotka eivät avanneet edellistä EM-ottelua Hollantia vastaan. Muun muassa Olivier Giroud, joka tuli maalittomassa tasapelissä vaihdosta kehiin, lukeutui Mbappén joukkuetovereihin.

Mbappé pelasi Paderbornia vastaan musta suojamaski kasvoillaan. Se ei kuitenkaan hidastanut tulevan Real Madrid -pelaajan menoa, sillä hän suoriutui 60 minuuttia kestäneessä pelissä loistavasti.

Ranskan supertähti nakutti ESPN:n raportin mukaan sekä kaksi maalia että kaksi maalisyöttöä valkoisilla liiveillä pelanneelle joukkueelleen.

Ennen ottelua Paderbornin nuorille pelaajille oli sanottu, etteivät he saa olla liian aggressiivisia kaksinkamppailuissa ja kontaktitilanteissa. Ilmeisesti turhilta loukkaantumisilta myös vältyttiin.

Ystävyysottelun pelaaminen oli tärkeä osa Mbappén paluuprosessia. Ranskalaiskapteenin piti totutella maskiin, joka tiettävästi tuntui aluksi häiritsevän häntä, mutta johon hän sopeutui nopeasti pelin aikana.

On kuitenkin liian aikaista sanoa aloittaako Mbappé tiistaina Puolaa vastaan. Ranska taistelee ottelussa lohkovoitosta.

Lue myös:

    Uusimmat