Kyläsaaren festariraiskaus: Pullonkerääjä yllätti pusikossa

19-vuotias nainen odotti Kyläsaaressa pidettyä Weekend Festivalia innolla. Nainen oli festivaaleilla lapsuudenystävänsä kanssa, kun elokuinen ilta muuttui painajaismaiseksi alueen pusikossa.

Helsingin käräjäoikeus antoi raiskauksesta tuomion tällä viikolla.

Tapahtumailtana nainen riitautui ystävänsä kanssa ja liittyi muiden kavereidensa seuraan. Nainen lähti käymään tarpeilla seurueensa asuntoauton läheisessä pusikossa, jonka jälkeen hän istui hetkeksi maassa olleelle patjalle.

Paikalle tuli festivaalialueelta pulloja kerännyt 29-vuotias mies, joka istui naisen viereen. Nainen ei huomioinut miestä, mutta mies alkoi lähennellä ja hipelöidä häntä. Nainen pyysi miestä lopettamaan, mutta mies ei naisen kertoman mukaan ymmärtänyt suomea, vaan vastasi vieraalla kielellä.

Mies kävi pakolla naisen päälle, jolloin nainen yritti paeta läheiselle polulle. Nainen ehti juosta vain muutaman metrin, kun mies sai hänet ponihännästä kiinni ja raahasi takaisin patjalle. Nainen yritti huutaa apua, mutta mies piti häntä väkivalloin kiinni. Mies repi vaatteet väkisin naisen yltä ja raiskasi hänet. 

Uhri kuuli pusikon lähistöllä olevien kavereidensa liikettä ja huusi jälleen apua. Tuolloin mies lähti tilanteesta karkuun. Naisen kaveri ehti napata pakenevasta miehestä kuvan ja he ilmoittivat raiskauksesta hätäkeskukseen.

Mies kertoi poliisikuulusteluissa olleensa Kyläsaaressa keräämässä pulloja, jolloin hän humaltui löydettyään alueelta viinapullon. Tämän jälkeen mies tapasi patjalla istuneen naisen, jonka seuraan hän liittyi. Kuulusteluissa mies aluksi kiisti olleensa naisen kanssa sukupuoliyhteydessä, mutta myöhemmin kertoi sukupuoliyhteyden tapahtuneen. Mies kertoi naisen olleen halukas yhdyntään ja kiisti raiskauksen.

Lääkärintutkimus, naisen ja hänen kavereidensa lausunnot osoittavat käräjäoikeuden mukaan kuitenkin sen, että nainen oli pakotettu sukupuoliyhteyteen. Käräjäoikeus sovelsi tapauksessa ankarampaa tuomioasteikkoa, sillä tilanne tapahtui ilmeisen pelottavissa olosuhteissa ja naista nöyryyttävällä tavalla. 

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdottomaan vankeuteen kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi. Lisäksi miehen tulee maksaa raiskauksen uhrille psyykkisestä tilapäisestä henkilövahingosta ja kärsimyksestä yhteensä 11 500 euroa. Tämän lisäksi mies joutuu maksamaan naisen lääkärikulut ja oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja