Mainos

KUVAT: Viime vuosina näihin aikoihin – bikinikelit ja 25 astetta

Kahtena edellisenä vuonna hellelukemia on mitattu jo heti toukokuun puolivälin jälkeen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan viime vuonna toukokuun alkupuoli oli keskimääräistä kylmempi, mutta ensimmäinen hellepäivä oli 18. toukokuuta. Korkein lukema tuona päivänä oli Turussa ja Heinolassa mitattu 25,7 astetta. Toukokuussa 2013 ensimmäinen hellepäivä oli päivää aiemmin 17. toukokuuta. Silloin korkein lämpötila oli Porissa mitattu 27,3 astetta.

Viime vuoden toukokuussa hellepäiviä oli kahdeksan ja vuoden 2013 toukokuussa yhdeksän. Keskimäärin toukokuussa on kolme hellepäivää.

Viime vuoden toukokuun korkein lukema oli Heinolassa 19. toukokuuta mitattu 30,8 astetta. Lukema uupuu vain 0,2 astetta vuonna 1995 mitatusta toukokuun lämpöennätyksestä. Sää heilahteli viime vuoden toukokuussa: helteen jälkeen kuun lopussa sää kylmeni poikkeuksellisen rajusti, Pohjois-Karjalassa vuorokaudessa paikoin yli 20 astetta. Maan itäosassa saavutettiin useilla havaintoasemilla uusi toukokuun sademääräennätys.

Vuoden 2013 toukokuu oli paikoin poikkeuksellisen lämmin. Erityisen lämmintä oli kuukauden lopussa maan pohjoisosassa, jolloin useilla havaintoasemilla saavutettiin toukokuun uusia lämpöennätyksiä. Toukokuussa 2013 kuuminta oli Utsjoella 31. toukokuuta, 30,5 astetta.

Tämän vuoden korkein lämpötila tähän asti on Lappeenrannassa 6. toukokuuta mitattu 21,1 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.