Mainos

Kuvat: Venäläisten havittelemilla tonteilla traaginen historia

Venäläisten havittelemat Taipalsaarella sijaitsevat tontit tarjoavat mitä parhaimpia Saimaa-elämyksiä, arvioi taipalsaarelainen valokuvaaja Mikko Nikkinen.

Nikkinen otti alueelta kuvia viime talvena. Hänen mukaansa matkailijoiden ja paikallisten suosiossa on retkeillä Sarviniemen nokassa, jossa Saimaan tyrskyjä on ihanteellisinta seurata myrskysäällä.

Nikkisen mukaan Sarviniemen ja Kyläniemen välillä käy kuhina erityisesti talvella, jolloin vesialueen voi ylittää vaikka retkiluistellen.

– Autolla joutuu kiertämään 150 kilometriä Lappeenrannan ja Imatran kautta, jotta pääsee toiselle puolelle, Nikkinen kertoo.

Maa-alue sijaitsee puolustusvoimien ampuma-alueen lähellä. Aamun Iltalehti ja Ilta-Sanomat kertoivat, että tuore puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) aikoo estää tontin päätymisen venäläisomistukseen.

– Puolustusvoimat tarvitsee alueen käyttöönsä ja tulemme käyttämään kaikkia lain antamia mahdollisuuksia, että tämä alue myös puolustusvoimille tulee, Niinistö kommentoi Ilta-Sanomille.

Nikkinen muistelee, että juuri Sarviniemessä Puolustusvoimia koetteli yksi rauhanajan traagisimpia onnettomuuksia. 14.6.1991 seitsemän varusmiestä hukkui, kun heidän kuljettamansa panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo BTR-60 upposi.

Vaunu oli lastattu väärin, sillä osa miehistöstä ja varusteista oli kannella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.