Mainos

Kuvat: Tulli paljasti kansainvälisen huumeliigan – salakuljettivat Suomeen yli 110 kiloa marihuanaa

Kesällä 2014 Suomen Tulli otti Helsingin Vuosaaressa kiinni saksalaisnaisen, jonka kuljettamasta ajoneuvosta löytyi yli 12 kiloa marihuanaa. Kiinniotto johdatti viranomaiset kansainvälisen marihuanan salakuljetus- ja levitysorganisaation jäljille.

Viimeisin kiinniotto on viime kesäkuulta, jolloin Tulli takavarikoi lähes 17 kiloa marihuanaa, joka oli tuotu Suomeen Ruotsin kautta Saksasta. 

Esitutkinnassa selvisi, että huumeliiga oli salakuljettanut Suomeen useita kertoja marihuanaa vuoden 2014 aikana. Aiemmin salakuljetetut erät olivat olleet 10-13 kilon suuruisia. Organisaation epäillään salakuljettaneen marihuanaa Suomeen yhteensä yli 110 kiloa.

– Organisaation maahan tuomat määrät ovat hyvin huomattavat, sillä takavarikoidun ja tänne levitetyn marihuanan arvo on katukaupassa lähes 1,6 miljoonaa euroa, tulliylitarkastaja Tero Virtanen kertoo MTV Uutisille.

Tulli pääsi marihuanaliigan jäljille kansainvälisessä yhteistyössä Saksan Tullin kanssa.

– Käynnistimme kiinnioton jälkeen tiedonhankintatoimenpiteitä ja kansainvälistä yhteistyötä salakuljetusorganisaation paljastamiseksi ja tätä kautta pääsimme heidän jäljilleen, Virtanen sanoo.

Marihuanan salakuljetus- ja levitysorganisaation toiminnasta epäiltyinä on Suomessa toistaiseksi kuulusteltu viittä henkilöä, joista neljä on edelleen tutkintavankina ja yksi on tuomittuna usean vuoden vankeusrangaistukseen. Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaisia.

– Epäillyt ovat Gambian, Saksan ja Puolan kansalaisia. Ainoastaan yksi heistä asuu vakituisesti Suomessa, Virtanen kertoo.

Salakuljetustapauksen esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjävirastoon syyskuun lopussa.

Ulkomaalaiset johtavat maahantuontia

Marihuanan salakuljetusmäärät ovat Tullin mukaan pysyneet vuodesta 2013 lähtien vuositasolla tasaisena. Ulkomailta tuodun marihuanan THC- eli päihdyttävän aineen pitoisuus on korkeampi, minkä vuoksi huumausainetta myös tuodaan ulkomailta kannabiksen lisääntyneen kotikasvatuksen lisäksi.

– Sellaisia kymmenen kilon marihuanamääriä tuodaan Suomeen muidenkin organisaatioiden toimesta. Olemme havainneet, että marihuanan levittämistä johdetaan Suomessa selvästi ulkomaisten henkilöiden toimesta.  Ulkomailta maahantuotu marihuana on ollut hyvälaatuista ja ulkomaiset henkilöt käyttävät omia kontaktejaan hyödykseen huumausaineen maahantuonnissa, tulliylitarkastaja Tero Virtanen sanoo.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.