Mainos

Kuvat: Tämä eläkeläisryhmä suunnitteli Britannian suurimman ryöstön kulmapubissaan

Lontoon Hatton Gardenin ryöstön suunnitteli joukko eläkeiässä olevia miehiä, jotka istuivat pubissa kuin ketkä tahansa muutkin 60-70 -vuotiaat. Erona se, että jalkapallosta puhumisen sijaan he suunnittelivat Britannian suurinta ryöstöä.

Miehet ryöstivät viime pääsiäisenä tallelokeroliikkeen Lontoossa. Saaliiksi he saivat noin 20 miljoonan euron edestä jalokiviä ja muuta arvotavaraa. Saalista on yhä löytämättä noin 13 miljoonan euron edestä. Seitsemän miestä on todettu oikeudessa syylliksiksi, mutta yksi tekijöistä on yhä karkuteillä.

Rahan lisäksi miehiä houkutteli ilmeisesti ryöstön suunnittelemisen tuoma jännitys, arvelee kriminologian professori David Wilson Birminghamin yliopistosta BBC:lle.

– Voin kuvitella ilon ja jännityksen jonka pelkkä suunnitteleminen on heille tuonut. Tämä on vienyt heidät pois jokapäiväisestä tylsyydestä, Wilson sanoo.

BBC:n mukaan neljä pääsuunnittelijaa ovat Brian Reader (76), Terry Perkins (67), John (Kenny) Collins (74) ja Danny Jones (60). Oikeudessa syyllisiksi ryöstöön on todettu heidän lisäkseen myös kolme muuta 48-60 -vuotiasta miestä.

– Meidän ei pitäisi ihmetellä miksi tämän ikäiset miehet tekivät ryöstön, sillä he olivat tehneet rikoksia aiemminkin. Tämän kokoluokan ryöstö olisi nostanut heidän statustaan, sanoo Wilson.

1:01

Ryöstäjistä Terry Perkinsillä on diabetes ja hän otti lääkkeensä mukaan myös keikalle tallelokeroholviin.

Perkins on ollut aiemminkin vankilassa Security Expressin pääkonttorin ryöstöstä Lontoossa vuonna 1983. Siitä keikasta hän sai 22 vuoden tuomion. Samalla keikalla oli mukana Freddie Foreman, joka on nyt 83 vuotta.

Rikokset jättänyt Foreman sanoo BBC:lle ymmärtävänsä, että Hatton Gardenin ryöstöjengi ajatteli selviävänsä rikoksesta jäämättä kiinni.

– Jos he olisivat kysyneet minua, olisi varmasti ollut vaikea sanoa ei. Jalkani eivät toimi kuten ennen, mutta se jännitys ja kunnioitus mikä siitä tulisi, se saisi tekemään "sen viimeisen keikan", Foreman sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.