Mainos

Kuvat: Suomalaisten uusnatsien vangitsemisistunto alkoi

Jyväskylän lauantaiseen väkivaltaiseen mellakkaan liittyvä vangitsemisoikeudenkäynti on alkanut Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.

Poliisi on esittänyt viittä Suomen Vastarintaliikkeeseen kuuluvaa suomalaismiestä vangittaviksi. Heitä kaikkia epäillään väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta. Lisäksi joitakin heistä epäillään väkivaltaisen mellakan johtamisesta, pahoinpitelystä tai virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Vangittaviksi esitettävien joukossa ovat uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen johtaja ja liikkeen verkkosivuston vastaava toimittaja.

Kahden ruotsalaisen osalta vangitsemiskäsittely pidettiin jo eilen – 25- ja 31-vuotiaat miehet vangittiin todennäköisin syin epäiltyinä väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta ja pahoinpitelystä. Käräjäoikeus määräsi syytteen noston määräpäiväksi 3.11.2015.

Keski-Suomen käräjäoikeus on vanginnut iltapäivällä pidetyssä käsittelyssä 25-vuotiaan ja 31-vuotiaan ruotsalaismiehen Jyväskylän mellakasta.

Vangitseminen liittyy lauantaina Jyväskylän keskustassa tapahtuneeseen mellakkaan.

Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoituksen yhteydessä lauantaina mielenosoittajat pahoinpitelivät kolme ihmistä. Yksi pahoinpitelyn kohteeksi joutuneista oli vuonna 2013 kirjastopuukotuksen uhriksi joutunut mies.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.